- Det er litt uvirkelig. Jeg er sånn sett en nybegynner i denne sporten. Jeg har drevet med dette i bare seks år. Konkurrentene har drevet i flere tiår, sier Karlsen.

På torsdag og søndag innhentet han seieren i henholdsvis lag og individuell konkurranse, og han er svært glad for suksessen. Rundt 200 var med i konkurransen, og mesterskapet ble arrangert på Andøya.

Les også: - Vi storgråt da vi fant dem

Les også: Trønder tok tredjeplassen i Finnmarksløpet

- Overveldende

- Jeg synes strengt tatt at det er tvilsomt at de etablerte i denne sporten ikke vinner. Mange har holdt på med dette i flere tiår. Jeg vinner til de grader, og det var helt overveldende. Det er en krevende sport, og det ligger mye arbeid bak dette. Jeg synes dette er kjempestort, sier han.

Han forteller at det var vanskelige konkurranseforhold.

- Vi slet i starten, men det klaffet og vi fant rype på slutten, forteller Karslen, som understreker at de bare simulerer rypejakt fordi det er utenfor sesongen.

Les også: Mor og datter tok gull i samme VM

Les også: Hvem mener du ligner mest på hunden sin?

Har jobbet målbevisst

På sommeren trener Karlsen kondisjon med hundene, og på høsten er han opp i fjellet med sin firbeinte venn.

- På høsten går det fort ti til femten timer i uken bare det å være i fjellet med hunden. Jeg er gammel idrettsutøver. Så dette handler om å være strukturert, og jeg har jobbet målbevisst, sier han.

Nå skal Karlsen gi vinnerhundene sine, Imingens Prince og Imingens Troy, luksus.

- Nå må jeg suge på karamellen først, og jeg skal nok være med på noen jaktprøver etter hvert. Når hundene først er i form må man smi mens jernet er varmt, forteller Karlsen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.