I februar hadde barna ved Kongsvegen barnehage på Heimdal salgsutstilling på Cafe Ni Muser. Onsdag i forrige uke ga de salgsinntektene til sykehusklovnene ved St. Olavs Hospital.

– Ungene syntes det var et fint formål. Nært og konkret, forteller Iselin Barstad, assistent ved avdelingen Markasvingen.

Klinkekuler

Det begynte som en helt hverdagslig aktivitet på barnehagen. Ungene skulle leke seg og lage bilder. En populær teknikk ved barnehagen er å ta en kasse med et ark som passer akkurat oppi. Så tar du noen forskjellige farger på arket, før du legger oppi tre klinkekuler og lar kulene male fargene utover.

– Det blir veldig fine fargekombinasjoner og mønster, sier Barstad, som fortalte mannen sin, Einar Barstad, om de små kunstverkene. Han er daglig leder ved Café Ni Muser og tilbød straks utstillingsplass i kafeen. Både barna og de voksne i barnehagen syntes det hørtes bra ut og 22 verk ble utstilt på et bord i kafeen. Prisen per bilde var på 150 kroner, og med noen ekstra rause kjøpere endte inntektene på 3600 kroner.

Møtte klovnene

Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Målet er å bidra til positive opplevelser og pusterom for barn og unge i en ellers krevende livssituasjon.

Det ble et fint møte med sykehusklovnene og barna fra Heimdal som kom med pengegaven.

– Vi ble godt tatt imot og det var en veldig fin stemning. Sykehusklovnene var så rolige, og da ble også barna våre det, sier Barstad.

Kongsvegen barnehage hadde salgsutstilling på Cafe Ni Muser. Her er bildene som ble solgt. Foto: privat
Barna fikk en varm mottagelse på St. Olavs Hospital da de møtte sykehusklovnene onsdag. Foto: privat