Mandag ettermiddag veltet en containerhenger på Bynesvegen cirka 1 kilometer fra Flakk i retning Trondheim. I forbindelse med oppryddingsarbeidet var vegen stengt en lengre periode, og trafikken måtte gå om Fylkesveg 707 Byneset og Klett.

- Da jeg kom fram til ulykkesstedet, ble det bråstopp. Jeg skulle hente den ni år gamle datteren min Tilde på ferjeleiet, og hadde bare fem minutter på meg til ferja kom. Jeg hadde ingen mulighet til å få kontakt med henne for å si ifra og ble rådvill. Jeg løp bort til en politipatrulje og spurte om det var en mulighet til å komme forbi, sier Arne Witzø.

Det var det ikke. Men en mann som overhørte forepørselen kom til unnsetning.

- Jeg hadde aldri sett ham før, og han sa enkelt og greit: Du låner bilen min, den står på andre siden, sier Witzø.

Les også: Passasjer måtte ta kontroll over rattet da bussjåføren ble bevisstløs på E39

- Utrolig snill mann

De småløp forbi ulykkesstedet og Witzø fikk bilnøklene til en rød Mercedes. Han heiv seg inn i bilen, kjørte til Flakk, og kom akkurat i tide til å plukke opp datteren.

På vei tilbake la han merke til at mannens lommebok lå i passasjersetet.

- Det er utrolig hvor stor tillit man kan ha til andre, og jeg synes dette er et eksempel på det gode som er i mennesker. Det var en utrolig snill mann, og jeg tok ham i hånda to ganger, og det gjorde datteren min også. Jeg tror han forsto at vi var veldig takknemlige, sier Witzø.

Tankestreif: Min hverdagshelt - uten kappe og trikot

Stor Facebook-respons

Da mandagskvelden kom, følte han for å takke mannen en gang til. Han hadde fått vite navnet, Niklaus Haugrønning, og søkte det opp på Facebook. Han fant bare firmanavnet Nic. Haugrønning AS, og la inn en melding der.

- Det var ikke meningen å skrive en åpen melding, men jeg måtte ha gjort noe feil. For da jeg våknet i dag hadde innlegget blitt likt over 1700 ganger. Jeg er helt overveldet over responsen, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Typisk Niklaus

Når Adresseavisen kontakter hovedpersonen selv, Niklaus Haugrønning, klokken 13 tirsdag har innlegget blitt likt av over 2700 personer.

- Hva synes du om det?

- Å, e d så gæli? Det var hyggelig. Ja ja, jeg har alltid vært beskyldt for å være for snill, sier Haugrønning.

- Så dette var litt typisk deg?

- Ja, jeg tør å påstå det.

- Naturlig å hjelpe

Han fikk høre om uhellet ved Flakk og kjørte dit for å se hva som hadde skjedd. Han jobber med transport selv og var interessert i å høre hvordan det hadde gått med kollegaen.

- Jeg snakket med politiet, og da kom det en fortvilt mann som spurte om det gikk an å kjøre forbi. Da jeg hørte at han skulle hente datteren sin på ferjeleiet, sa jeg at han måtte ta min bil, sier Haugrønning.

Han får mye skryt og positive tilbakemeldinger i kommentarfeltet på Facebook.

- Mitt livsmotto er: Livet er for kort til å ikke hjelpe andre. Så det var helt naturlig for meg å hjelpe ham, fortsetter han. Han var aldri i tvil om at han skulle låne bort bilen, og håper andre er like rause i lignende situasjoner.