Langfredag var det nok en gang duket for korsvandring i Trondheim. Korset ble båret fra Vår frue kirke til Nidarosdomen, med totalt 10 stasjoner på veien.

Tradisjon i 20 år

Ved stasjonene stanset følget for å minnes spesielle ting som hendte Jesus fra han ble dødsdømt, til han ble lagt i graven. Det var bønn, tekstlesning, sang og stillhet.

- Dette har vært en tradisjon her i Trondheim i nesten 20 år, sier styremedlem April Almaas i Trondheim kristne råd.

Tradisjonen startet i Jerusalem, hvor pilegrimer hver påske går 14 stasjoner langs lidelsesveien, Via Dolorosa. Tradisjonen har senere utbredt seg i byer over hele verden, også i Norge.

Les også: Trønderne strømmer til Røde Kors (PLUSS)

- Ber for alle

Markeringen var åpen for alle, og varte i om lag halvannen time.

- I dag minnes vi Jesus' siste uke før korsfestelsen gjennom byen. Vi ber blant annet for alle som bor i Trondheim, spesielt de som føler håpløshet eller er alene, sier Almaas.

Før følget gikk av gårde, ble det servert engelske «hot cross buns» utenfor Vår frue kirke.

- Det er en tradisjon i England, sier presten.

Les også: Den store guiden for en vellykket bypåske

Økumenisk vandring

I Trondheim blir vandringen arrangert av Trondheim kristne råd, og den er et samarbeid mellom 10 ulike kristne trossamfunn.

- Selv om ikke alle offisielt er enige om alt, så er dette noe vi kan gjøre sammen. Vi går i dialog og lærer mer om hverandre, sier Almaas.

Årets vandring endte ved Nidarosdomen for å minnes da Jesus ble gravlagt. Der ble blant annet Fader vår opplest for følget.