Adresseavisen skrev tirsdag om at folk kaster snusen sin rett på fortauet og ikke i søpla. I forbindelse med denne saken spurte Adresseavisen leserne om de kaster snusen sin på fortauet eller ikke. Av de drøyt 1100 leserne som har svart sier omtrent 40 prosent at de kaster snusen på fortauet.

Reaksjonene i kommentarfeltet på adressa.no og Facebook har ikke latt vente på seg.

«Det e utrolig ka folk får sej til å gjør. Gjør dei sånn heime til dej sjøl? Nope, så koffor offentlig? Jobbe som bartender å må minst en gang om dagen plukke snusposa ut av glass å koste opp gudane veit korr mange fra gulvet! D e nokså kvalmt.»

Lenger ned i saken kan du lese flere reaksjoner på snuskastingen.

- Nedbrytingen tar tid

Erlimo i Swedish Match Norge forteller at snusposene forsvinner av seg selv, men at det tid.

- Når folk kaster snusen sin på bakken forsvinner den ikke med det første. Det tar i det minste noen uker før en snuspose går i oppløsning, men det kan ta vesentlig lengre tid også, sier Erlimo.

Han forteller at om snusposene ligger et sted der det er mye fukt så vil snusposene forsvinne raskere enn om de ligger tørt. Han synes ikke noe om at så mange kaster ifra seg snusposene sine.

- For det første vil jeg si at kasting av snusposer på fortauet er forsøpling. Ingen bør kaste snusen andre steder denne i søpla. For det andre vil jeg påpeke at snusbokser har et eget rom der brukte porsjonssnuser kan legges.

Må feie fortauet flere ganger i året

Svein Ole Heimstad fortalte til Adresseavisen at han er nødt til å feie fortauet utenfor leiligheten sin flere ganger i året på grunn av alle snusposene som folk kaster ifra seg.

- Jeg synes ikke noe særlig om at folk kaster fra seg snusen sin på fortauet. Det hadde blitt mindre jobb for oss som bor her om folk hadde brukt søppelkassene, sier Heimstad

Heimstad sa til Adresseavisen at han sikkert hadde funnet over 1000 snusposer på det lille området han hadde feiet tirsdag.

Dette sier folk i kommentarfeltet om snuskastingen:

«Griseri!! Det og alle sneipene som røykerne slenger fra seg som den største selvfølge.. Bare så synd at de ikke skjønner at mora deres ikke plukker opp etter dem lenger...»

«Alle bør kaste søpla i nærmeste søppelbøtte og det bør være flere av de. Sneiper, snusposer,tyggegummi og hundemøkk skal også i søppelbøtta, IKKE på gata, fortauet eller noen som helst annen plass! Tomflasker og bokser kan pantes, men gidder folk det? Nei! Lettere å slenge det fra seg Folk burde skjerpe seg! Lurer på om det ser sånn ut hjemme hos de, I hagen og inne hos de? Skulle ha fått bot de som forsøpler!»

«Norge er jaggu et grisete land. Handler om HOLDNINGER - ikke hvor mange søppeldunker det står langs gata...»

«Vi besøkte Krakow og der røykte ca 80% av di vi så,men vi så ikke en sneip eller annet rask i gatene,ryddig og fint,folk kastet sneipen sin i såkalte kombi raskbøtter og askebeger,så ja bøtelegg folk som kaster svineriet på gatene PS parkeringsvaktene kan få myndighet til det»

Foto: jens petter søraa