Etter en tøff start havnet trønderekvipasjen i andre par ytter etter Sejr Gammelsbæk og favoritten Support Justice. Blekkan beholdt plassen helt til oppløpet, men da hadde ikke hesten mer å gi. Det endte med femteplass i det lille feltet.

Favoritten Support Justice spurtet fra de andre på oppløpet til en sikker seier foran Winmecredit og Rafolo. Nå kan Support Justice ta sikte på start i Olympiatravet i Sverige.

Dette var Jomar Blekkans første start etter at folkehesten på Leangen, Torpa Nils, sparket ham ut av sulkyen med et realt spark i armen i februar. Det endte med sykehusbesøk og operasjon med brudd i armen. Torpa Nils ble senere avlivet.

Den svenske 5-åringen Ivar Sånna, som ble svensk Derby-toer i fjor, fikk en vanskelig start i Norge. De to første løpene på Leangen endte med galopp og sisteplass. I Blekkans sykefravær ble Ivar Sånna sendt til trening hos Frode Hamre.

- Hesten fungerte helt fint i dag. Formen er bra og med flere løp i kroppen så blir dette bedre og bedre. I dag ble det ikke passgang, og jeg ser slett ikke mørkt på dette. Med Support Justice var det lite å gjøre. Nå er vi på gang, det er bare noen småting å rette på, sa Jomar Blekkan til Rikstoto etter løpet.

LES KOMMENTAREN: «Enda en dårlig hestehandel»

Tilbake: Jomar Blekkan gjorde comeback etter ulykken på Leangen i februar da han kusket Ivar Sånna til femteplass på Bjerke i går kveld. Foto: Mari Vold
Operert: Jomar Blekkan fikk brudd i armen etter ulykken på Leangen med folkehesten Torpa Nils. Foto: Martin Andersen