Fotgjengere på Sjøgangen på Brattøra får nå både skryt og informasjon via graffiti malt i gangbanen. Dette er et av tiltakene Miljøpakken bruker for å øke antallet miljøvennlige transportreiser i Trondheim.

Kaffe og drodling

Men hvem er det egentlig som finner på hva som skal males og sprayes?

- Vi er tre-fire stykker her hos Miljøpakken som har møter der vi drikker kaffe og drodler. Der kaster vi fram ulike forslag. De vi mener er best blir til graffiti ute i byen. Målet er å få ut tankevekkende meldinger som samtidig har glimt i øyet, forteller Hans Kringstad i Miljøpakken.

Miljøpakken har tidligere malt meldinger på sykkelfeltene, dansetrinn på Torvet og de lagde et helt spesielt gangfelt på Torvet.

Vil framsnakke gående

Reisevaneundersøkelser viser at det er 140 000 gåturer i Trondheim daglig. Målet er 180 000 innen 2025.

- Vi vil framsnakke de som velger miljøvennlige reisealternativer. Nå er det de gåendes tur til å få skryt. Dette håper vi fører til at flere reflekterer over hvor kort det ofte er dit man skal. På Sjøgangen opplyser vi for eksempel om at det kun tar 12 minutter å gå til Torvet, forteller Kringstad.

Miljøpakken har i tre år samarbeidet med designbyrået Uredd om de ulike reisevane-prosjektene.

- På Sjøgangen håper vi å synliggjøre hvilke valg vi har som beboere i byen. Folk vil forhåpentligvis reflektere over tiden de bruker på ulike transportmetoder. Mange velger nok bilen av bekvemmelighetshensyn, men om man tar tida kan det ofte være raskere å gå. Samtidig er det en måte å klappe hverandre på skuldra på. For antallet gående i Trondheim går oppover, sier kreativ leder i Uredd, Gaute Busch.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Slike meldinger håper Miljøpakken vil inspirere folk til å gå mer. Foto: Miljøpakken
Syklistene i Trondheim har allerede fått skryt via slike meldinger. Foto: Glen Musk