Månedens bilde i mars:

Se de beste bildene fra Adressa-fotografene i mars

Nordlys, skreifiske og veteranhoppere er blant månedens blinkskudd.

Noe av det fine med å gå kveldsvakt er at det går an å stikke ut etter endt vakt og ta et bilde som dette. Det er tatt 11. mars like ved Skistua og det er jeg som står og lyser til himmels med en lommelykt.   Foto: Vegard Eggen

Arne Tunset, Thomas Tunset (utenfor bilen), Karl Håkon Letnes og Andreas Juul-Lassen var klare for å lage leven i Åre da de startet råneturen fra Vinne skjærtorsdag.   Foto: Vegard Eggen

Väinö Karjalainen, Finland: Klasse 65-69 år. Sølv og bronse.Vetaran-VM hopp. Vi rigga opp et lite studio bak kinolerettet på scenen i Knyken. Og tok bilder av hopperne på vei fra bakken til spisesalen.   Foto: Kim Nygård

Paul Martin Wigdahl styrer fiskemottaket på Vandsøya.   Foto: Kim Nygård

Richard sagen dro ut for å finne et stort bilde. Han lastet opp sitt største kamera og kjørte til Bratsberg med begrunnelsen at der er det stort, der. Store landskap, store traktorer og mindre folk. Etter gjentatte småfunn av store mengder snø passerte han plutselig denne ansamlingen med hester plantet i snøen. Med to par som danset og nusset (vel ...), flankert av de sjenerte som ikke turde å by opp, minnet det ham om skoleballene i den lille gymsalen i Meråker på slutten av åttitallet. Det var stort, det.   Foto: Richard Sagen

Brigader Eldar Berli fører kommandoen over 5000 mann i øvelsen Cold Response, men sitter minst mulig ved kontoret i hovedkvarteret. Han liker å være der det skjer, og her sitter han i panservogna på vei ut til fronten.   Foto: Richard Sagen

ALS-syke Freddy Olden er fullstending lammet og kan kun kommunisere med øynene. Nå har han flyttet i eget hus og fått et nytt liv. Via en øysetyrt skjerm på rullestolen kan Freddy blant annet kommunisere, styre rullestolen, bruke internett og fjernkontroller. Her hjelpes han opp av rullestolen av assistent Silje Hammervold. Foto: Glen Musk  Foto: Glen Musk

3. PLASS: Eskil Risnes nyter å barbere seg og kaller det hans avbrekk i hverdagen.  Foto: Terje Visnes

2. PLASS: Terroren får ikke skape frykt hjemme hos lederen for kontoret til NTNU i Brussel, Massimo Busuoli. Rosella Busuoli gir datteren Sofia (11) en klem. Moren og Massimo Busuoli fikk beskjed fra skolen om at datteren og sønnen Nicolo (6) var trygge etter terrorangrepet.  Foto: Rune Petter Ness

1. PLASS: Kjell Lindgjerdet (65) er mannskap på «Øivind», båten som frakter fisken fra Vandsøya til brukene til Rørvik Fisk & Fiskmatforretning i Rørvik. Derfra sendes fisken for det meste til Spania og Portugal.   Foto: Kim Nygård

Hver måned kårer en utvalgt jury månedens beste bilde som har vært publisert på Adresseavisens plattformer.

Juryen sier dette om vinnerbildet:

Bildet skildrer en scene vi kan kjenne igjen fra det nasjonalromantiske. Lite er forandret, men tiden er en annen. Vi møter den alvorlige mannen, måkene og landskapet med sjarkene på rekke. Bildet er godt komponert med sine tredimensjonale linjer, som gjør at vi føler en nær tilstedeværelse i bildet. Vinnerbildet er fra

I bildeserien kan du se fotografiene som nådde helt til topps. Bla deg gjennom bildegalleriet ved å bruke piltastene til høyre og venstre.

Har du lyst til å se hva som tidligere har vært månedens beste bilder, så finner du de her:

2016:

Her er månedens beste bilder i februar

Her er månedens beste bilder i januar

2015:

Her er månedens beste bilder i desember

Her er månedens beste bilder i november

Her er månedens beste bilder i oktober

Her er månedens beste bilder i august

Her er månedens beste bilder i mai

Her er månedens beste bilder i april

Her er månedens beste bilder i mars

Her er månedens beste bilder i februar

Her er månedens beste bilder i januar


Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

 

På forsiden nå