Det var under en trafikkontroll torsdag kveld at politiet satte i gang en forfølgelse av en bilfører som nektet å stoppe. Sebastian Bragstad gikk langs Innherredsvegen da han fikk se litt av jakten på nært hold.

- Gnistene sprutet

- Det kom en bil i ekstremt stor fart som kjørte på feil side av rundkjøringen og fortsatte mot sentrum forbi Solsiden. Deretter kom det en politibil med sirener i enda større fart. Denne kjørte rett over rundkjøringen så gnistene sprutet, det så ut som den fløy et halvt sekund. Det var som å være midt i en actionfilm, forteller Bragstad.

Les mer: Mann pågrepet etter biljakt gjennom Trondheim sentrum

Flere politibiler, både patruljerte og sivile, var med i biljakten som endte med at en 29 år gammel mann til slutt ble pågrepet ved Marienborg. Der viste det seg at bilen manglet forsikring og at den ikke var EU-godkjent. Mannens førerkort ble også beslaglagt.

- Vi må reagere

- Når noen stikker fra en kontroll vet vi aldri hva grunnen er. Det er en veldig alvorlig handling og i slike tilfeller er vi nødt til å reagere, sier fagleder for trafikketterforskning ved Trøndelag politidistrikt, Frank Nygård.

Når det gjelder hendelsen torsdag kveld gjenstår det fortsatt å hente inn informasjon om hva som skjedde og hvor fort det ble kjørt.

- Vi må snakke med de involverte patruljene som var ute og vi må avhøre bilføreren som unnlot å stoppe i kontrollen før vi sier noe mer om denne saken, sier Nygård.

- Skjønner du vitner som beskriver det som å være i en actionfilm?

- Ofte ser slike episoder mer dramatiske ut enn de er. Spesielt når det kommer flere politibiler etter hverandre. Det skjer heldigvis sjelden i Trondheim, sier Nygård.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

- Det var som å være med i en episode av Cops, forteller Sebastian Bragstad som ble vitne til biljakten torsdag kveld. Foto: Privat