Her får katten Mix nærkontakt med rødreven på Eberg

- De virket nysgjerrige på hverandre.

Video fra adressa.no tipser

Saken oppdateres.

Det var mandag morgen i 06.45-tiden at den to år gamle hannkatten Mix (oppkalt etter tidligere RBK-spiller Mix Diskerud journ. anm.) fra Eberg møtte en rødrev i nabolaget sitt.

- Katten hadde vært ute hele natten, og da samboeren min dro til på jobb mandag morgen møtte han tilfeldigvis katten, sier matmor Berit Gujord.

- Så ut som de hadde møtt hverandre før

Men det var ikke det eneste dyret hennes samboer Stian Klette så. Rundt Mix lusket det nemlig en rødrev. Klette tok da fram mobilen og filmet møtet mellom de to dyrene, som skjedde i området mellom Moholt kirkegård og Eberg skole.

- Reven gikk mot katten, og det var bare én meter mellom dem. De virket nysgjerrig på hverandre. Det var spennende å se, sier Gujord.

Stian Klette sier at han aldri var redd for at reven skulle ta Mix mens han sto og filmet.

- Det så egentlig ut som om de hadde møtt hverandre før. Katten har også vært veldig ivrig på å være ute i det siste, sier han.

- Kan de være kompiser?

- Jeg tror kanskje det. Det kan virke slik.

På videoen fra Eberg ser man også at katten Mix følger etter rødreven etter møtet.

LES OGSÅ: Tror noen forsøkte å tenne på katten Kompis på Tyholt

SE VIDEO: Mikkel Rev var kresen da han skulle spise på verandaen til familien Wahl

Kan det være Tyholt-reven?

Gujord utelukker ikke at reven kan være den samme, tamme rødreven som Adresseavisen omtalte tirsdag i forrige uke. Da hadde et boligområde på Tyholt besøk av en rødrev.

- Det er mulig reven er litt skadd. Når vi ser på videoen, virker det som om den halter litt på den ene foten, sier hun.

Rødreven som besøkte Tyholt i forrige uke var også svært lite sky. Den la seg bare ned og så på de forbipasserende skuelystne. Nina E. Eide, seniorforsker ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) i Trondheim, opplyste i den forbindelse at rødreven normalt er meget menneskesky, og trekker seg unna når den oppdager folk.

- Når reven blir oppmerksom på folk i nærheten, pleier den ikke å legge seg ned. Normalt lusker den bort med en gang. Kanskje er denne reven ikke helt frisk? spurte Eide.

LES OGSÅ: Da måkeungen satt fast i gjerdet rykket brannvesenet ut med sitt beste mannskap

Filmet kattens møte med rev: Stian Klette fra Eberg traff tilfeldigvis katten sin Mix på vei til jobb mandag morgen. Den var imidlertid ikke alene. En rødrev lusket rundt den, og gikk helt bort til Mix. 

Filmet kattens møte med rev: Stian Klette fra Eberg traff tilfeldigvis katten sin Mix på vei til jobb mandag morgen. Den var imidlertid ikke alene. En rødrev lusket rundt den, og gikk helt bort til Mix. 

På forsiden nå