Søndag var Torben Ekseth fra Trondheim ute i sin nyinnkjøpte fiskekajakk utenfor Trolla. En nøye planlagt tur der målet var å få stor lange.

Lei av småfisk

- Jeg hadde vært ute to turer tidligere og var lei av å få makrell og småfisk. Været var perfekt og jeg hadde funnet ut hvor i Trondheimsfjorden det var passe dybde for å få lange. Jeg fisket på litt over 400 meters dyp, forteller den lykkelige kajakkfiskeren.

Etter to timers fiske nappet det kraftig i stanga.

- Jeg har lært fra videoer på nettet hvordan dette bør gjøres. Jeg klarte å være rolig helt til fisken satt skikkelig. Så dro jeg til. Etter å ha dratt inn snøre i ett kvarter trodde jeg den var borte. Det var ikke motstand lenger. Så plutselig fløt den opp rett ved siden av kajakken, og jeg fikk nesten sjokk. Det beistet...jeg får puls bare av å snakke om det, forteller Torben.

SE OGSÅ: Fikk snål fisk på bestilling

Tok langen i fanget

Langen var 144 centimeter lang og veide 17,5 kilo. Den ble tatt med en blekksprutjigg agnet med makrell.

- Jeg prøvde å slepe fisken i land med et tau, men da kom jeg ikke av flekken med kajakken. Så jeg tok den i fanget og padlet i land.

- Hva gjorde du med fisken?

- Den ble filetert og frosset. Det ble enormt mye mat så jeg må kanskje gi bort noe.

Kajakk med ekkolodd

Kajakkfiske er noe Torben anbefaler på det varmeste.

- Det er et supert alternativ for den som ikke vil bruke masse penger på båt. Fiskekajakken er litt bredere, er stødig og har en åpen løsning slik at det er litt bedre plass. Jeg har i tillegg montert ekkolodd. Det fungerer perfekt, forklarer Ekseth, som har kveite som sitt neste fiskemål.

Her kan du se flere tv-reportasjer om artsfiske i Trondheimsfjorden.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Langen veide 17,5 kilo og var 144 centimeter lang. Foto: Torben Ekseth
Foto: Privat