- Etter en opprydding så vi at vi hadde en del fiskestenger som vi selv ikke hadde bruk for. Nå håper vi disse kan gjøre nytten i andre hender, sier leder Kent Terje Stegavik i Fiskeutvalget i Trondheim Jeger og fiskeforening.

Etter å ha lett litt etter noen som kunne ta over fiskestengene fant Stegavik til slutt ut at Frelsesarmeens avdeling Hegglia i Trondheim var en passende mottaker. Hegglia har ulike tilbud for barn og ungdom i en vanskelig livssituasjon.

- Vi vil at ungdom skal få oppleve gleden med fiske. Derfor er det viktig for oss å få gitt disse fiskestengene til noen som jobber med ungdom, og da dukket Frelsesarmeens avdeling på Hegglia opp.

Stegavik forteller at Trondheim Jeger og fiskeforening har arrangert mange tilstelninger der de har fått tak i en del fiskestenger. Etter hvert har det samlet seg opp en del fiskestenger som de selv ikke har bruk for. Siden de blant annet jobber for å få barn og ungdom ut i naturen tenkte Stegavik at de like godt kunne gi bort fiskestengene til noen som faktisk har bruk for de.

- Gøy med fiske

- Vi gir bort elleve fiskestenger. Dette er stenger av god kvalitet som vi har vedlikeholdt og gjort klare til bruk, sier Stegavik.

Han forteller at det har blitt diskutert et videre samarbeid.

- Det har vært litt snakk om at vi kanskje kan være med ungdommene fra Hegglia ut på tur for å lære bort det vi kan om fiske. Det tror jeg hadde vært gøy både for oss og dem.

Stegavik synes for øvrig at det er dumt at så få ungdommer benytter seg av marka.

- Mange ungdommer blir sittende foran tv-en med spill og film. Dette vil vi til livs. Vi vil få så mange ungdommer som mulig ut i naturen. Da er tiltak slik som de på Hegglia nå tilbyr kjempebra.

Forsinket friluftslivsår

Det var miljøarbeideren Jo Taftø ved Frelsesarmeens avdeling Hegglia som ble kontaktet av Stegavik da han var på jakt etter fiskeinteressert ungdom.

- Vi ble kjempeglad da de tok kontakt med oss angående fiskestengene de hadde til overs. Dette er noe vi har bruk for.

Taftø forteller at de nå kommer til å ta i bruk fiskestengene så raskt som mulig.

- I fjor var det friluftslivets år, og vi er kanskje litt sent ute, men vi har bestemt oss for å satse på friluftslivsaktiviteter i år. Så at vi nå får flere fiskestenger som vi kan bruke er kjempebra.

Han forteller at det er flere ungdommer som de hjelper som har en fiskeinteresse.

- I tillegg til de som allerede er fiskeinteressert har vi også en del barn og ungdom som ikke er vant til å dra ut i naturen. Ved hjelp av blant annet fiskeaktiviteter håper vi nå å få flere interessert i friluftsliv.

Ro og rekreasjon

Taftø forteller at det å komme seg ut i friskluft er en god rekreasjonsmulighet.

- Det finnes ikke noe bedre enn å sitte ved stille vann og kaste ut fiskesnøret.