Regionleder Kirsti Stenersen i Norges Handikapforbund Trøndelag er ikke ukjent med at bilførere som ikke har tillatelse til å parkere på handikapplasser, til og med okkuperer to plasser.

- Dette opplever vi ofte, og for dem som har sidemontert heis på bilen er det helt krise. De er helt avhengig av at handikapplassen er så bred som den er. Rullestolen tar plass, sier Stenersen.

Tre menn

Det var torsdag ettermiddag like før klokka 15.30 at en Porsche Panamera hvor det satt tre menn, parkerte over stripa mellom to parkeringsplasser for handikappede utenfor kjøpesenteret Lade Arena i Haakon VIIs gate. Ifølge tipseren som tok bildet, så ingen av mennene ut til å ha behov for å parkere der. Bilen sto parkert over de to handikapplassene i nesten en halv time.

- Kjørte ikke bilen

Adresseavisen har snakket med eieren av bilen. Han forteller at han ikke har tillatelse til å parkere på plasser reservert handikappede. Bileieren sier også at det ikke var han som kjørte bilen.

- Bilen var lånt ut, sier han.

Porsche-eieren vil ikke si hvem som kjørte bilen.

- Dumme unnskyldninger

Regionlederen i Norges Handikapforbund forteller at det er et stort problem at bileiere uten tillatelse tar opp handikapplasser.

- Du aner ikke hvor ofte det skjer, og hvor mange dumme unnskyldninger folk har for å ta handikapplasser. De sier «men jeg skulle bare», sier Stenersen.

Særlig om vinteren skaper det problemer.

- Jo mer snø og jo dårligere vær det er, og jo nærmere jul vi kommer, jo oftere er plassene opptatt av folk som ikke skulle stått der, sier Stenersen.

Midtbyen verst

Hun forteller at særlig i Midtbyen er det vanskelig å finne ledige parkeringsplasser for handikappede.

- Det er verst i Midtbyen. På kjøpesentrene er det såpass mange parkeringsplasser. Butikker som har bare én eller to plasser, kan bli utilgjengelige for oss. De kan være opptatt eller det ligger måket snø på dem. Jeg har ofte opplevd å måtte kjøre fra butikk til butikk, fordi jeg må parkere nært inngangsdøren på grunn av snø og is, sier Stenersen.

- Mister kunder

Hun svarer både ja og nei på om kjøpesentrene tar behovet for parkeringsplasser for handikappede på alvor.

- Mange tar det på alvor, ved at de har utvidet tilbudet med flere handikapplasser. Det står skilt om at overtredelse medfører borttauing. Men sentrene sier at det kan de ikke gjøre, for da mister de kunder. Før jul hyrer noen kjøpesenter inn vakter til å passe på, fordi da er det høysesong for at andre tar handikapparkeringen, sier Stenersen.