Trønderen ble onsdag varetektsfengslet i fire uker, siktet for deling og besittelse av overgrepsmateriale av barn samt forsøk på medvirkning til seksuelt misbruk av barn. Dette ved at han skal ha formidlet konkrete barns kontaktinformasjon til andre, i det øyemed at de kunne misbrukes, mener politiet.

Politiadvokat Marianne Høyer ved Trøndelag politidistrikt opplyste i går at en jente skal være utsatt for overgrep som følge av infoen den siktede har formidlet. En mann er også pågrepet og siktet for seksuell omgang med barn under 16 år i et annet politidistrikt.

Erkjenner faktiske forhold

Ifølge fengslingskjennelsen erkjente mannen i 20-årene straffskyld for begge postene i siktelsen under fengslingsmøtet, men ifølge advokat Leif Strøm, som forsvarer trønderen, så mente ikke klienten å erkjenne straffskyld for forsøk på medvirkning til seksuelt misbruk. Det var ikke siktedes hensikt at informasjonen han sendte videre skulle bli brukt til overgrep, opplyser Strøm.

- Han har erkjent de faktiske forhold og verken bagatelliserer eller bortforklarer det han har gjort. Men han erkjenner ikke straffskyld for dette, og det vil bli korrigert, sier forsvareren.

Politiadvokat Høyer opplyste i en pressemelding før fengslingsmøtet i går at pågripelsen går inn i sakskomplekset som Trøndelag politidistrikt har jobber med i over ett år, hvor man har avdekket omfattende deling av grovt overgrepsmateriale på nett, så vel som fysiske overgrep mot barn.

Detter reagerer Leif Strøm på. Han er allerede forsvarer for en annen siktet i det samme sakskomplekset - en 54-åring, og klarer ikke å se linken som knytter den nye klienten til det Adresseavisen har kalt overgrepsbildesaken. I Trøndelag er nå totalt elleve personer siktet og to dømt i sakskomplekset.

Vurderer anke

- Koblingen politiet gjør til sakskomplekset gir også inntrykk av at siktede er mer kriminell enn han er. At han tar denne saken tungt og tar ansvar bekrefter at imidlertid at han ikke er en forherdet kriminell, sier Strøm.

Forsvareren stusser også over at politiadvokat Høyer ikke nevnte overgrepsbildesaken i onsdagens fengslingsmøte.

- Hadde hun gjort det, hadde jeg sagt det jeg mente der og da om denne koblingen, sier Strøm.

Marianne Høyer poengterer at det er en stor politigruppe som nå jobber med disse sakene.

- Fordi det er vi som jobber med dette, er det naturlig å kalle sakene våre en del av komplekset. Men det er 13 individuelle saker hvor noen av de siktede har hatt kontakt med hverandre - andre ikke, sier Høyer.

Hun legger til at politiet gjennom etterforskningen skal undersøke om den siktede mannen i 20-årene har hatt kontakt med noen av de andre siktede.

Mannen tok betenkningstid etter å ha blitt varetektsfengslet i fire uker på onsdag. Om kjennelsen eventuelt ankes blir besluttet i neste uke, opplyser Strøm.

Les flere saker om overgrepsbildesaken her