Nå blir det eget Pride-tog fra Trondheim

NSB reserverer tre vogner fra Trondheim til Oslo Pride.

NSB setter opp Pride Train til Oslo Pride 24 .juni. Great Garlic Girls ved Ronny Wilhelm og Terje Schrøder underholder, mens markedsansvarlig i Dovre- og Raumabanen Terje Fossum og konduktør David Rødland gleder seg til togturen.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

- Inntrykket av at NSB er litt sidrumpa og traust vil være helt borte etter 24. juni, sier Terje Schrøder.

Great Garlic Girls-medlemmet siden 1983 har nettopp vært billettkontrollør – kledd som flyvertinne - på toget mellom Værnes og Trondheim. Anledningen er at NSB skal ha eget Pride Train fra Trondheim til Oslo i anledning Oslo Pride. Toget går 24.juni, og Great Garlic Girls er blant de som skal lage show på turen.

LES OGSÅ: Sto frem som transperson midt under kirkemøtedebatten

Solidaritet

- Det blir et herlig vilt show, sier Schrøder, og roser initiativtaker Terje Fossum.

Han er markedsansvarlig i Dovre- og Raumabanen, og skal sørge for å fylle opp tre vogner med pride-deltakere underveis til Oslo.

- Det er lett for oss å støtte dette. Årets festivaltema er solidaritet, og det handler blant annet om romslighet og det å ha stor respekt for andre. Både gjennom holdninger, meninger og mangfold, Vi i NSB har ofte kulturelle innslag på togene, og dette føyer seg fint inn i rekken, sier Fossum.

LES OGSÅ: Grønt lys for kirkelig vigsel av homofile og lesbiske

Omdømmebygging

Det var han som hadde ideen til eget festivaltog. Og arrangørene av Oslo Pride tente umiddelbart på tanken. Torsdag møttes dragartistene i Great Garlic Girls, trioen i Hyllest til The Andrew Sisters, samt representanter fra NSB og LLH (Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) for å planlegge det de mener er årets tog-begivenhet.

Fossum mener dette også er med på å bedre omdømme til NSB. Samtidig er han klar over at det kan bli debatt.

- Men når til og med kirken stemmer for å la homofile gifte seg bør det ikke være noe problem. Hovedsaken er at det er morsomt, og vi har jo både strikketog, bluestog, barnehagetog og andre spesialtog, sier Fossum, som mener det er rett at NSB knytter direkte kontakt med det som skjer i samfunnet.

Champis-frokost

- Kommer dere til å male toget i regnbuens farger for å markere?

- Vi må ta hensyn til andre passasjerer, men det skal merkes at det er Pride Train. Om ikke maling så blir det i alle fall champagne-frokost, underholdningsinnslag fra og egen stylist på toget. Det blir en skikkelig fest hvor også Jenny Jenssen og Seljemark skal opptre, sier Fossum.

Også fra Bergen og Kristiansand blir det eget festivaltog, og dermed ruller tre tog med Pride-deltakere inn i Oslo omtrent samtidig fredag ettermiddag den 24. juni.

Fakta om Oslo Pride

Tema i 2016: Solidaritet.

Festibalen varer fra fredag 17. juni til 26. juni. Paraden er lørdag 25. juni.

 • Oslo Pride skal skape en trygg og inkluderende møteplass for LHBTI-personer (Lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og intersex) fra hele landet, synliggjøre bredden i LHBTI-kulturen og bidra til økt LHBTI-forståelse og inkludering i det norske samfunnet.
 • Oslo Pride skal fremme inkluderende holdninger som motarbeider diskriminering, hets og forfølgelse av LHBTI-personer, samt tydeliggjøre LHBTI-perspektivet i internasjonalt menneskerettighetssarbeid.
 • Festivalens øvrige politiske profil fastsettes av eier og arrangør av Oslo Pride, LLH Oslo og Akershus (Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, lokallag Oslo og Akershus).
 • Kile: Hjemmesiden til Oslo Pride
Dette er deler av gjengen som skal værem med på Pride Train fra Trondheim til Oslo 24. juni. Fra venstre:
Rikke Tidemann Støre (NSB), Gjøran Thalberg (NSB), Ingrid Borseth, Wanja Løvø, Siri Bones (Trioen som hyller the Andrew Sisters), Ronny Wilhelm (Great Garlic Girls), Terje Fossum (markedsansvarlig i Dovre- og Raumabanen), Terje Schrøder (Great Garlic Girls) og konduktør David Rødland. 
    
      (Foto: Vegard Eggen)

Dette er deler av gjengen som skal værem med på Pride Train fra Trondheim til Oslo 24. juni. Fra venstre: Rikke Tidemann Støre (NSB), Gjøran Thalberg (NSB), Ingrid Borseth, Wanja Løvø, Siri Bones (Trioen som hyller the Andrew Sisters), Ronny Wilhelm (Great Garlic Girls), Terje Fossum (markedsansvarlig i Dovre- og Raumabanen), Terje Schrøder (Great Garlic Girls) og konduktør David Rødland.  Foto: Vegard Eggen

NSB setter opp Pride Train til Oslo Pride 24 .juni. Great Garlic Girls ved Terje Schrøder er blant deltakerne på togEt. Også NSB-ansatte Gjøran Thalberg og David Rødland ser frem til turen. 
    
      (Foto: Vegard Eggen)

NSB setter opp Pride Train til Oslo Pride 24 .juni. Great Garlic Girls ved Terje Schrøder er blant deltakerne på togEt. Også NSB-ansatte Gjøran Thalberg og David Rødland ser frem til turen.  Foto: Vegard Eggen

På forsiden nå