Skiføre i Bymarka et par uker til

Skisesongen er ikke over riktig ennå. Det er fine spor og mye snø fortsatt.

Einar Johnsen gikk på ski i Bymarka fredag kveld. - Det er helt fint og skiføret vil nok holde seg et par uker til. 

Saken oppdateres.

- Det er veldig fint i løypene i øvre del av Bymarka nå, altså hvis man går ut fra Storsvingen, Henriksåsen eller Skistua. Vårløypa er kjempefin og der kjører vi spor i helgen, sier daglig leder for Trondhjems Skiklub, Gry Haug Binde. Hun understreker at det er bra forhold også utenfor løypenettet. Kalde netter gjør at snøen holder seg, men hold deg unna vannene, er hennes råd.

LES OGSÅ: Største aprilsnøfall på 19 år

Mulig å gå over alt

- På denne tiden av året er det faktisk mulig å gå over alt i Bymarka, men vannene ville jeg styrt unna nå.

Løypelaget i Trondhjems Skiklub er fortsatt ute og sørger for at løypene har færrest mulig bare flekker i. De regner med å holde løypenettet brukbart i minst et par uker til i. I Estenstadmarka og i Granåsen er det slutt på skimuligheter for sesongen.

- Det er alltid vanskelig å si hvor lenge vi kan skilte med skiføre i Bymarka, det kommer selvsagt an på temperaturforholdene og ikke minst om det blir mye nedbør. Men dersom det fortsatt holder seg kaldt om nettene tror jeg det vil være mulig å gå på ski et par uker til, sier Binde.

LES OGSÅ: Det er forsatt skiføre i Bymarka

Rødt klister og tørrvoks

Einar Johnsen var en av dem som var på ski i kveld. Han parkerte på Henriksåsen og gikk en runde på 13 kilometer.

- Det er helt fint, og man trenger jo ikke stresse, det er bare å ta det rolig. Jeg har gått det vi kaller «kortbølgen», vårløypa og rundt Storheia, sier Johnsen. Han droppet å gå helt opp på Storheia på grunn av tåke.

- Hva smurte du med i kveld?

- Jeg stoppet underveis og la på rødt klister med litt voks oppå. Det glapp litt på slutten, og utenfor løypa lugget det litt, men det gikk bra, sier Johnsen.

LES OGSÅ: Advarsel: Vinteren gjør comeback

På forsiden nå