Et av lagene fra Streetlight i aksjon under en lokal turnering på Filippinene. Foto: Streetlight

Nå håper Brynjar Aune i Skandia Cup å få et filippinsk lag fra Streetlights barnehjem i Tacloban til sommerens cup som arrangeres fra 25. juni til 2. juli. Les mer på Skandia Cups hjemmesider.

– Det å kunne glede barn og ungdom fra Tacloban, og gi de denne flotte opplevelsen som en sommercup i Trondheim vil være, inspirerer oss hardt til det videre arbeid, sier Aune.

Trenger støtte

Målet hans er nå å oppfylle Streetlight-sjef Erlend Johannesens drøm om å få 40 fotballspillende ungdommer med ledsagere, fra barnehjemmet til Trondheim. Men det krever midler, og Aune jobber nå med å skaffe finansiering. De trenger rundt 300 000 kroner for å få i land prosjeket. 100 000 kroner er allerede i boks.

Nylig fikk Aune et veldedighetsstipend på 10 000 kroner fra Jobzone Trondheim. Firmaet deler hvert år ut en pris til en person som går i bresjen for veldedig arbeid, og Aune trakk det lengste strået i år.

– Brynjar har satt seg som mål at dette skal han klare. Da trenger han støtte både fra enkeltpersoner og ikke minst fra næringslivet, sier daglig leder i Jobzone, Gunn Iren Svendsen om tildelingen.

Aune leder for øyeblikket Jobzones landskonkurranse, hvor 20 kandidater fra hele landet kjemper om å vinne ytterligere 100 000 kroner til sin hjertesak. Avstemningen varer til 20. april og du kan stemme her.

Erlend Johannesen ble for øvrig kåret til Årets trønder 2013 for sin innsats for vanskeligstilte barn på Filippinene.

Inspirasjon

Endre Forbord i Streetlight er svært takknemlig for engasjementet for å virkeliggjøre fotballturen.

– Mange av barna har aldri vært lenger unna Tacloban enn en dagstur. Det å få reise til Norge vil helt klart være en enorm opplevelse i seg selv. Flere av dem har også gode relasjoner til norske frivillige som de har møtt i Tacloban, som de nå får muligheten til å treffe på hjemmebane. Men den viktigste betydningen for barna i det lange løp er at de får en forståelse for at alt er mulig om man legger ned nok arbeid i det. Forhåpentligvis inspirerer det ungene til å jobbe enda hardere for å oppnå sine drømmer og mål.

Barna de jobber med på senteret kommer fra forskjellige situasjoner på gata. Noen har rømt eller blitt kastet ut hjemmefra og bor og sover på gata. Andre bor hjemme hos foreldrene sine og jobber på gata hver dag for å hjelpe familien sin økonomisk. Streetlight jobber for at disse barna får riktig kosthold, helsehjelp og den støtte de trenger for å kunne gå på skolen.

– Hos dem som har familie som bor i slummen, jobber vi med å engasjere og hjelpe familiene til barna. For de barna og ungdommene vi jobber med som kommer fra gata, tilbyr vi de vi har mulighet til et hjem på inntakssenteret vårt, sier Forbord.

I tillegg til fotballkampene er planen at de fillipinske barna skal få tid til bli kjent med Freidigs ungdommer i samme alder.

Pris siden 2004

Jobzone-prisen ble opprettet i 2004, og det er de lokale kontorene som leter frem kandidater i sitt nærmiljø. Siden starten er to millioner kroner delt ut til lokale velgjørere over hele landet.

– Vi vet at det finnes mange som engasjerer seg for svakerestilte grupper, og som gjør en stor innsats i det stille. Selve arbeidet kan både være lokalt og globalt, sier Gunn Iren Svendsen.

Et av lagene fra Streetlight i aksjon under en lokal turnering på Filippinene. Foto: Streetlight