- Flere RBK-flagg på Elgeseter bru i Trondheim er tatt ned av to unge menn. Melder antok at mennene var fra Bergen, skriver politiet i Sør-Trøndelag på Twitter.

Operasjonsleder Astrid Metlid ved Trøndelag politidistrikt forteller at tyveriet skjedde da melder ringte operasjonssentralen klokka 11.30 lørdag.

- Vi var i nærheten og kjørte bort. Da kunne vi konstatere fakta, at flaggene var borte, sier Metlid.

Hun forteller at politiet ikke anser dette som en stor sak.

Gjenopplev 10-0-seieren over Brann i RBK-magasinet.

- Ikke vanskelig

Det er brannvesenet som henger opp RBK-flaggene på Elgeseter Bru. Vaktleder Frank Hansen ved Midt-Norge 110-sentralen sier det ikke kommer opp nye flagg på de tomme flaggstengene før kampen.

- Jeg tror ikke vi har noe reservelager, sier Hansen.

Han forteller at det forsvinner flagg av og til.

- Disse står midt i smørøyet, men det er ikke vanskelig å ta ned flaggene for dem som ønsker det. Det var vel noen gladgutter som kunne tenke seg flagget, sier Hansen, som også tror det kan være Brann-supportere.

Oppfordrer ikke

Leder for supporterklubben Brann Bataljonen kjente ikke til tyveriet da Adresseavisen tok kontakt lørdag formiddag.

- Vi oppfordrer aldri til noe sånt. Jeg har snakket med flere grupperinger i Trondheim i dag allerede, og jeg har ingen indikasjon på at det er våre folk, sier Roger Lillebøe.

RBKs supportklubb, Kjernen, har følgende å si om hendelsen:

- Hadde de tatt kontakt med oss, så skulle de fått noen RBK-suvenirer siden de er så store tilhengere. Vi får bare ønske dem lykke til i kveld, det blir hjemmeseier, sier talsmann Espen Viken.

Klokka 18 lørdag kveld møtes Rosenborg og Brann til eliteseriekamp på Lerkendal.