Alle legetimene som var tilgjengelig i Midt-Norge ble revet bort i løpet av 30 minutter, opplyser Kreftforeningen mandag.

- Det er kjempeflott at det gikk så fort, og en ny rekord på de tre årene vi har vært med. Vi er glade folk følger med og er engasjerte i helsen sin, sier hudlege Ellen Bjørge ved St. Olavs Hospital.

I fjor var det enorm pågang på bestilling av timer.

Føflekk med uregelmessig overflate og uskarp og uregelmessig avgrensning. Foto: Oncolex

11 hadde kreft

Fra i dag kunne du bestille time hos spesialist, uten henvisning fra fastlege. Tilbudet er en del av den årlige hudsjekkdagen, som arrangeres i mer enn 30 land.

I Norge ble 68 hudkrefttilfeller oppdaget ved fjorårets hudsjekkdag, hvorav 11 av tilfellene var føflekkreft.

Hudleger i Midt-Norge har satt av 232 timer til hudsjekkdagen, som i år arrangeres 11. mai. I Midt-Norge deltar hudleger i Trondheim, Ålesund, Kristiansund og Levanger.

- Bruk solkrem

De siste årene har antall tilfeller av føflekkreft økt kraftig. I 2015 fikk mer enn 2000 personer føflekkreft i Norge, melder Kreftforeningen.

- Trøndere elsker å reise til Syden i vinterstid. Da er huden på det blekeste og utsatt for solforbrenning. Antall tilfeller av hudkreft øker for hvert år. Samtidig vet vi at dette er en kreftform som vi kan gjøre noe med. Bruk solkrem og følg med på føflekkene dine. Ser du endring ta kontakt med fastlegen din, sier Bjørge.