Adresseavisen vil vise frem de beste foreleserne i Trøndelag. Flere lesere har allerede sendt inn sine forslag til forelesere som gjør studielivet morsommere.

Har du en fantastisk foreleser? Vi vil gjerne høre om det.

Høyskolelektor Morten William Knudsen ved BI:

- Jeg ønsker å trekke frem Knudsen som en fantastisk foreleser. Han underviser hovedsakelig ved BI Bergen, men er ofte hos oss i Trondheim å underviser, skriver Sigurd Overskott i en e-post til Adresseavisen.

- Knudsen er en meget energisk og dyktig foreleser som har sitt fagområde innenfor markedsføring, metode og dataanalyse. Jeg er så heldig at jeg har han selv i to fag dette semesteret. Vi hadde han i metode i fjor, og nå sier andre studenter på skolen at de er sjalu på klassen vår som får ha han som foreleser, skriver Overskott.

NTNU-professor Jostein Halgunset ligger på toppen i Morgenbladets kåring av fantastiske forelesere og er elsket av sine studenter.

Terje Berg, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen i Trondheim, NTNU:

Silje Grønning mener Berg har en egen evne til å forklare pensum på.

- Han motiverer studentene til å ville prestere i fagene, og forelesningene hans er godt gjennomført. Ikke nok med det, så har han en unik måte å forklare pensum på, som gjør det lettere å lære. Han forstår studentenes spørsmål og setter seg fort inn i problemstillingen sett fra studentenes perspektiv, forteller hun.

- Da jeg hadde han på BI arrangerte han også frivillige konkurranser til hver del av pensum, som gjorde det mer motiverende for oss studenter å skulle jobbe med faget. Han premierte også med både gavekort og ekstraundervisning til de som deltok på samtlige frivillige øvinger.

- Han er i all hovedsak motivasjonen min til å skulle prestere godt gjennom mine 3 år på BI Trondheim, og er absolutt den beste foreleseren jeg noensinne har hatt, skriver Grønning i en e-post.

Førstelektor Trond Stiklestad, NTNU og BI Trondheim, og høyskolelektor Morten Erichsen ved BI Trondheim:

Hedda Ingeborgvik mener Stiklestad og Erichsen er de beste forelserne hun har hatt.

- Har hatt begge disse opp gjennom mine tre år på BI i Trondheim. De har et godt humør, en fantastisk evne til å lære bort, og er lynsnare til å svare på e-post dersom elevene har spørsmål om noe!

- Han forstår studentenes spørsmål og setter seg fort inn i problemstillingen sett fra studentenes perspektiv, sier Silje Grønning. Foto: NTNU