Det var i februar i år at en 17 år gammel elev ved en videregående skole i Trondheim fikk fire slag mot ansiktet av en annen medelev. Episoden skjedde på utsiden av skolen og rett etter skoletid. Det er samme videregående skole hvor voldsepisoden i garderoben ble filmet forrige torsdag. Politiet opprettet sak og etterforsker denne hendelsen.

- Jeg ble konfrontert av en elev som jeg ikke kjenner. Jeg har kanskje møtt ham én gang tidligere. Vi sto og snakket og så slo han meg, sier den fornærmede eleven til Adresseavisen.

Eleven som ble angrepet i garderoben på den videregående skolen sier at han ikke lenger føler seg trygg på skolen, og han har ikke vært tilbake og hatt undervisning siden episoden (for abonnenter).

Redigert versjon med musikk

Han forteller at slagene overrumplet ham, og han trakk seg unna. Han merket at det var mellom 15 og 20 personer som sto og så på. Det var også noen som hadde mobiltelefonene oppe.

- Jeg ble hoven i ansiktet, men begynte ikke å blø. Like etterpå kom den første videoen ut, og noen dager senere var det en redigert versjon med musikk som spredde seg på sosiale medier, forteller eleven.

Adresseavisen har sett begge videoene. I den redigerte versjonen er det noen som har satt sammen det ene klippet av selve slaget, slik at det blir gjentatt mange ganger til lydsporet av Gwen Stefanis «Hollaback girl». Man hører tekstlinjen «Ooh this my shit - All the girls stamp your feet like this».

- På en måte er jeg glad for at det ble filmet fordi det viser at jeg ikke gjorde noe. Jeg trekker meg unna situasjonen. Men det føles ikke godt at noen finner humor i dette. Jeg synes det er ekkelt. Man blir gjort narr av, og det er som å sparke en person som allerede ligger nede, mener eleven.

Her kan du se den redigerte versjonen av voldsvideoen

- Tilhører samme gjeng

Han forteller at medeleven som slo ham, ikke er samme person som var voldsutøveren i videoen fra forrige torsdag, hvor en annen elev ble banket til blods i en garderobe på skolen.

- Men han som slo meg tilhører samme gjengen som de som var i garderoben, hevder eleven.

Adresseavisen har ikke vært i kontakt med den andre parten i hendelsen.

Den fornærmede eleven har også sett videoen av garderobe-volden og synes den er grov.

- Jeg sa ikke fra til noen etter at jeg ble slått. Jeg synes ikke det var nødvendig. Skolen var klar over hendelsen, og noen dager etter episoden hadde jeg en samtale med læreren min, forteller han.

LES MER (PLUSS): Slåsskampen var ikke planlagt

Fikk vite av sønnens venner

17-åringen ønsket ikke at episoden skulle føre til at han forandret oppførsel og han har levd livet som vanlig i etterkant.

- Men det er kjipt hvis dette skjer med enda flere, understreker eleven.

Moren til 17-åringen forteller at hun ble kjent med voldsepisoden av noen kamerater av sønnen.

- Jeg fikk se videoen og jeg sendte det til læreren og spurte hva de gjorde med dette. Det virket ikke som de var klar over alvoret før de fikk se videoen. Noen dager senere fikk jeg vite at skolen hadde anmeldt forholdet, forteller moren.

Sønnen hadde ikke så veldig lyst til å anmelde, men moren fortalte at hun ville gjøre det på vegne av sønnen hvis ikke skolen tok affære. Sønnen har ikke vært inne til avhør ennå.

- Jeg ble glad da skolen tok saken videre til politiet. Nå må det settes inn flere tiltak for å unngå at dette skjer igjen, mener moren.

På videoen ser man at en elev blir slått av en medelev på utsiden av skolen. Episoden skjedde i februar, men ble anmeldt til politiet denne uka. Foto: SKJERMDUMP FRA VIDEO

Professor Svein Mossige ved Universitetet i Oslo mener publisering av voldsvideoer på nettet kan fungere som et slags trofé for dem som utøver volden (krever innlogging).

- Langt over streken

Rektor ved den aktuelle skolen forteller at det ble gjort undersøkelser samme dag som episoden hadde skjedd.

- Men fornærmede ønsket ikke å anmelde, og samtidig var det ingen som ville si noe, sier rektoren.

Videoen av februar-hendelsen fikk de først se forrige fredag, men da brukte de alle ressurser på å følge opp garderobe-episoden. Derfor ble ikke den første hendelsen anmeldt før tirsdag denne uka. Episoden sees i sammenheng med den allerede pågående etterforskingen i den andre saken.

- Episoden i februar er også langt over streken, og det så vi da vi fikk se videoen. Politiet har sagt at de skal jobbe med denne saken, sier rektoren.

- Vold som underholdning

Rektoren bekrefter at det er to forskjellige gjerningspersoner i de to hendelsene.

- Disse to gjerningspersonene er i samme gjeng. Det er også en del av tilskuerne som går igjen i begge episodene, sier rektoren.

Nå arbeider skolen med å snakke med alle som har hatt befatning med disse hendelsene.

- Det handler ikke bare om straffereaksjoner, men også holdningsarbeid, mener rektoren, som selv har sett flere videoversjoner av volden som fant sted i februar.

- Jeg synes det er veldig uklokt å dele slike episoder generelt på sosiale medier, men jeg må bare innse at noen oppfatter vold som underholdning. Det å forherlige det med musikk og forsøke å gjøre det enda mer interessant, er å dra det enda lenger, sier rektoren, og mener at voldsepisoden fra garderoben satte skolen i sjokktilstand.

- Vi avventer politiets behandling, samtidig som vi jobber internt med skolemiljøet , sier rektoren.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.