- Dette må aldri skje igjen. Jeg tar opp saken i fylkesutvalget og vil vite hva som skjer med denne saken på administrativt hold i fylkeskommunen, sier Kierulf.

Ny video: Ble slått fire ganger i ansiktet mens andre elever sto og filmet

Torsdag i forrige uke banket en guttegjeng en elev til blods i garderoben på en videregående skole i Trondheim. Offeret pådro seg hjernerystelse og brukket nese. Overfallet ble filmet og delt i sosiale medier.

- Jeg har sett deler av denne videoen, og jeg reagerer veldig sterkt på at dette har skjedd på en av våre skoler, i skoletiden. Jeg har sendt inn en rekke spørsmål til fylkesrådmannen, og ber om at politikerne i fylkesutvalget blir orientert om saken, blant annet hvordan offeret og familien følges opp, sier Høyres gruppeleder.

Fire spørsmål

Henrik Kierulf har sendt fire spørsmål til rådmannen.

  • Hvordan ivaretas offeret, familie og medelever?

  • Hvordan jobbes det med å forebygge slike hendelser ved våre skoler?

  • Hvilke reaksjoner iverksettes overfor de ansvarlige for volden?

  • Har det vært mistanke om at noe slikt kunne skje, og hva har i tilfelle blitt gjort for å forhindre dette?

- Det aller viktigste for meg er å forsikre meg om at offeret og dennes familie ivertas på en god måte. Samtidig er det grunn til å tro at mange medelever ved skolen også er bekymret etter at dette skjedde. Som skoleeier må vi ta dette på alvor, og jeg vil med disse spørsmålene forsikre meg om at administrasjonen gjør det som kan gjøres. Det skal være et godt og trygt miljø på våre skoler, sier Kierulf.

Reaksjoner mot skyldige

Kierulf er i første omgang trygg på at politiet gjør det de kan for å etterforske saken. Men han vil likevel ha svar på hvordan skolen forholder seg til vedkommende som sto bak volden, og de som så på og filmet overgrepet.

- Jeg er sikker på at politiet gjør det de kan for å komme til bunns i dette, men det er samtidig viktig at politikerne får en orientering om hva skolen selv vil og kan gjøre. Jeg skal ikke ha noen formening om hvilke reaksjoner skolen skal komme med overfor dem som står bak dette overfallet – det regner jeg med at skolen tar hånd om. Men jeg er opptatt av at skolen nå går gjennom sine handlingsplaner, og er på om det er noe i arbeidet mot mobbing og trakassering som kunne vært gjort bedre, sier han.

Og legger til:

- Det er ingen andre som er ansvarlige for denne volden enn de som faktisk utøver den og de som oppmuntrer til det, sier han.

- Hvilke reaksjonsmuligheter har skolen anledning til å komme med overfor elever som utøver vold mot andre?

- Så langt jeg har oversikt over kan man bortvise slike elever i kortere eller lengre tid. Det finnes også muligheter til å sørge for at slike elever må bytte skole. Men jeg vil ikke forskuttere noen reaksjoner fra skolens side. Dette er forhold som rektor og ledelsen ved den aktuelle skolen må ta seg av. Som politiker i fylkeskommunen er det viktigste for meg å forsikre meg om at man gjør alt man kan for å hjelpe offeret, og sørge for at dette ikke skjer igjen ved våre videregående skoler, sier Kierulf.

Vil vite om det fantes mistanker

Ikke minst er Kierulf opptatt av om skolen på forhånd har hatt noen mistanker til at slike hendelser kunne skje.

- I det jeg har lest om saken til nå kan de se ut som om man har hatt slike mistanker. Jeg har forstått at den siktede i denne saken også er mistenkt for lignende forhold tidligere. Jeg er opptatt av å få vite om skolen har hatt slike mistanker, og hva de i så fall har gjort for å forhindre at slikt skal skje, sier Høyres gruppeleder.