Torsdag i forrige uke banket en guttegjeng en elev til blods i garderoben på en videregående skole i Trondheim. Offeret pådro seg hjernerystelse og brukket nese. Overfallet ble filmet og delt i sosiale medier.

Hendelsen har vakt kraftige reaksjoner, og Inger Christensen sier at hun i sin 11 år lange karriere som opplæringsdirektør i Sør-Trøndelag aldri har opplevd denne typen grov, blind vold.

- Jeg er dypt sjokkert, sier Christensen til NRK.

Hun beskriver skolen som et minisamfunn der noen elever har atferdsproblemer, men med høy lærertetthet og forebyggende arbeid skal det ikke være fare for lærere eller medelever.

Eleven som ble slått til blods føler seg ikke lenger trygg på skolen. Les hva han sier om hendelsen her. (Pluss)

- Fagmiljøene må se trenden

Christensen reagerer på at voldsvideoen har blitt spredt i sosiale medier, og sier til NRK at fagmiljøene må ta inn over seg de nye trendene i ungdomsmiljøene.

- Det er en ny tendens som vi ikke har sett mye av, men som vi må se om vi skal forholde oss til. Vi har en PP-tjeneste som skal bistå skolene, og kanskje trenger de kompetanse på disse feltene for å kunne bistå, sier opplæringsdirektøren.

- Grov form for mobbing

Professor Svein Mossige ved Universitetet i Oslo sa til Adresseavisen torsdag at han ikke har registrert at filming og publisering av vold er et fenomen som har økt voldsomt den siste tiden, men utelukker ikke at dette er en utvikling i enkelte miljøer som brer om seg.

- Publisering av voldsvideoer på nettet kan fungere som et slags trofé for dem som utøver volden. I tillegg er det en ekstra ydmykelse for offeret. Dette er en grov form for mobbing, sier Mossige.

Hør Adresseavisens kommentatorer på podkast: