- Det ligger en slags trøst i at vi fikk kjenne Benjamins håndtrykk en siste gang

Elvepadler og skikjører Dag Sandvik var med på turen i Aurland som ble Benjamin Hjorts siste.

Det 30-40 meter brede skredet oppsto på vestsida av Flenjaeggi i Aurland.  Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Naturfotograf, skikjører og lærer Benjamin Hjort omkom etter et snøskred på fjellet Flenjaeggi i Aurland i helga.

Han ble bare 37 år gammel.

Benjamin Hjort omkom i en skredulykke i Aurland. Bildet brukes etter tillatelse fra familien.  Foto: Privat

 

- Ville ta bilder

Kameratene Hermund Kvamme og Dag Sandvik var med på Hjorts siste tur i fjellet. Sandvik fortalte tirsdag sportsmagasinet Fri flyt om dramaet som utspilte seg i toppen av ei renne på 800 høydemeter, i fjellet Flenjaeggi ved Gudvangen.

De tre kameratene mente forholdene var gode den dagen og følte seg trygge i fjellet. Stemningen var på topp, og Hjort gledet seg til å knipse noen gode bilder.

Det var på den andre turen nedover renna at ulykken skjedde. Sandvik kjørte ned renna først, og Hjort havnet mellom Sandvik og Kvamme.

Du kan lese hele hendelsesforløpet på Fri flyt.

Hørte et dump og et skrik

Plutselig hørte Sandvik et dump, og deretter et skrik fra Kvamme. Så ser han Hjort ligge på et snøflak som kommer i akselerende fart ned renna.

- Han passerte nær meg i en sky av snø som raste nedover, sier Sandvik til Fri flyt.

De skjønte med en gang at dette var alvorlig og kontaktet nødetatene. Kameratene kjørte deretter ned til stedet der Hjort hadde forsvunnet. De måtte grave ham opp av snømassene.

- Benjamin pustet da vi fant han, men var ved redusert bevissthet. Vi holdt han i hendene og han klemte tilbake, og etterhvert fikk vi enkle svar fra han, sier Sandvik.

- Forferdelig vondt

Redningsaksjonen tok ifølge Sandvik lang tid på grunn av de vanskelige forholdene. Tre timer etter ulykken ble han flydd til Haukeland sykehus i Bergen, men livet sto ikke til å redde.

- Det er så forferdelig vondt. Men det ligger en slags trøst i at vi fikk kjenne Benjamins håndtrykk en siste gang mens vi lå oppi der.

Sandvik sier Hjort har sådd en spire i alle han har kjent, vært på tur med eller undervist, at han var en gledsspreder og alltid fant noe positivt i det han gjorde.

- Gjorde det han elsket

Hjort er opprinnelig fra Trondheim, men var bosatt i Voss der han kunne dyrke sin interesse for friluftsliv.

Hjort har også jobbet som fotograf på flere TV-produksjoner, blant annet for NRK.

- Det er en trøst for oss å vite at snøraset kom mens han gjorde noe han elsket – å stå på ski og jakte på det perfekte bildet - sammen med venner han hadde det moro med, skrev søsteren i en statusoppdatering på Facebook mandag.

Her kan du lese hele minneordet fra søsteren

På forsiden nå