Han blir hovedtaler på 17. mai

Skuespiller Mads Bones skal være årets taler på folkemøtet i Trondheim.

Hovedtaler Mads Bones har den siste tiden gjort stor suksess i forestillinger som for eksempel Nøtteknekkeren ved Trøndelag Teater. Nå er det klart at han skal holde hovedtalen i Trondheim på nasjonaldagen.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Rita Kumar, leder for 17. mai-komiteen, er stolt over å kunne offentliggjøre at skuespiller Mats Bones skal være hovedtaler på folkemøtet under årets nasjonaldagsfeiring.

- Vi ønsket å gjøre stas på noen fra Trøndelag og fra kulturlivet, så dette er midt i blinken, sier Kumar til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Slik kjører AtB-bussene på røde dager i mai

LES OGSÅ: Slik feirer trønderne 17. mai

Et kjent navn

Bones har i lang tid vært ansatt ved Trøndelag Teater. Der har han spilt i oppsetninger som Nøtteknekkeren, Hamlet, Peer Gynt og Bør Børson jr. Han er et kjent navn innenfor teaterverden og en av de yngste skuespillerne på Trøndelag Teater.

- Vi er veldige glad for at Mads Bones har takket ja til oppdraget. Vi gleder oss til å høre ham fra talerstolen på folkemøtet og ønsker byens befolkning hjertelig velkommen, sier Kumar.

LES OGSÅ: Enkelt i rødt, hvitt og blått

- Ærefullt oppdrag

Bones har selv visst om talen en stund. Han forteller at forespørselen fra kommunen om å stille som taler gjorde stort inntrykk på ham.

- En ting er å tulle og tøyse, men å skulle stå og si noe vettugt til en feststemt og mangslungen gjeng er spesielt. Tanken på hvilken inngang talen skal ha har holdt meg våken om natta, sier Bones.

Han sier at han har begynt å få en fornemmelse av hvordan talen skal bli.

- Vi står i en tid der tilhørighet står på prøve, på ett vis. Denne anledningen tvinger oss til å tenke på hvem vi er og hvorfor vi tar på oss det fineste vi har, strømmer ut i gatene og stapper i oss mang en is. Det er spennende å tenke på. Det kribler i magen, og jeg klør meg i hodet.

Han synes det er stor stas at kommunen peker han ut som en folk har lyst til å høre på.

- I den grad man kan snakke om ærefulle oppdrag, så føler jeg at dette er ett sånt.

Toget starter tidligere

Skolenes flaggtog starter år kl. 9.45. Solbakken skole er 150 år i år og skal gå først i barnetoget.

Folketoget starter kl. 13.00.

På forsiden nå