Poser fulle av matrester og annet avfall ligger strødd i veikant, hekker og skråninger i nabolaget. Det kan Ådne Ervik fortelle.

Han bor selv i området, og har sett seg lei av forsøplingen, som ifølge ham dukket opp etter at en campingvogn slo seg ned på den gamle parkeringsplassen til Trondheim fagskole ved Ladehammeren i Trondheim.

- Flyter søppel

Ervik forteller at det i begynnelsen var en nabos søppelbokser som ble benyttet. Naboen så seg imidlertid nødt til å fjerne søppelboksen, da elektronisk avfall og annet som ikke hørte hjemme der begynte å dukke opp.

- Det var da det begynte å flyte søppel rundt i området. Gjengangeren er haugevis med plastposer fylt av matrester og annet. Det ligger strødd i grøftekantene og i hekkene, sier Ervik.

Ifølge Ervik ligger søppelet også strødd rundt campingvognen og et tilhørende telt. Han og naboene synes det er utrivelig at området forsøples med avfall og gjenstander.

- En morgen så jeg en varmeovn stå utenfor campingvognen. Senere på dagen var den kastet ned en skråning.

Ervik hevder også at han har sett folkene som angivelig holder til i campingvognen gjøre sitt fornødne i veikanten.

14 dagers frist

Ervik har forsøkt å kontakte politiet og ulike etater i kommunen for å få noen til å ta tak i problemet, men har ikke hørt at noe er blitt gjort i forbindelse med saken. Han hevder problemet har vedvart i en måneds tid.

Denne uken har Trondheim parkering vært på stedet etter en oppfordring fra Miljøenheten i Trondheim kommune.

- Siden dette er kommunal grunn, vil det si at uregistrerte kjøretøy eller liknende ikke kan stå parkert utover 14 dager, sier driftsleder Nann Robertsen.

Campingvognen var tom da Trondheim parkering var på stedet. Siden den er uregistrert, er det vanskelig å spore opp eieren. Robertsen forteller at de la igjen et 14 dagers varsel om at vognen må fjernes.

- Kommer dere til å følge opp saken?

- Ja, hvis den fortsatt er på samme sted om 14 dager, blir den fjernet, sier Robertsen.

Varselet ble skrevet 27. april, og campingvognen skal derfor være flyttet innen 11. mai.