- Vi er her for å skape trygghet

Røde Kors er til stede ved Kristiansten Festning når byens russ samles for å feire natt til 1. mai.

Røde Kors er til stede ved Kristiansten festning natt til 1. mai for å skape trygghet for feirende russ.  Foto: Håvard A. Kjønningsberg

Saken oppdateres.

Tradisjon tro vil en del av byens russ samle seg for russefeiring ved Kristiansten Festning natt til 1. mai.

Merethe Liland, operativ leder for Trondheim Røde Kors Hjelpekorps, forteller at både Røde Kors Hjelpekorps og Røde Kors Ungdom vil være til stede igjennom natten. De vil samarbeide tett med politi, Natteravnene, Securitas og Uteseksjonen i Trondheim.

LES OGSÅ: - Festningen er en risikosone når det gjelder alkohol, narkotika og vold

En trygghet for russ og foreldre

- Vi er her for å skape trygghet og for å yte førstehjelp til dem som trenger det. Det er en trygghet både for russen og foreldre at vi er til stede. De vet at det er noen som kan hjelpe dersom noe skulle skje, sier Liland.

- Hvordan er deres erfaringer fra tidligere år?

- Vi har gode erfaringer fra tidligere år. Vi pleier å ha noen som kommer innom oss, det kan være fordi noen har drukket for mye eller de kommer innom med skrubbsår fordi de har slått seg, sier Liland.

LES OGSÅ: Ber foreldre holde ungdom hjemme

Tett kontakt med politiet

Klokken 22.00 er stemningen rolig ved festningen og det er kun kommet til noen få russ.

Operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt sier natt til 1. mai er en kveld med en del fyll. Det bruker å være en del russ og andre ungdom ute, og derfor vil politiet vurdere situasjonen ved Kristiansten Festning fortløpende.

Fra natt til 1. mai 2015: Politiet etterforsker to russevoldtekter

- Vi har tett kontakt med Røde Kors og Uteseksjonen som er til stede, og vi har vært innom flere ganger og snakket med dem som er der. Vi føler vi har et godt samarbeid og god kontroll på situasjonen, sier Lægdheim.

Like før midnatt opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo at det begynner å ta seg opp med antall russ på Festningen. Da Adresseavisen var på stedet i to-tiden natt til søndag kunne politi på stedet opplyse at tre personer hadde blitt bortvist.

Merethe Liland, operativ leder for Trondheim Røde Kors Hjelpekorps, sier de har gode erfaringer med russen fra tidligere år.  
        
            (Foto: Håvard A. Kjønningsberg)

Merethe Liland, operativ leder for Trondheim Røde Kors Hjelpekorps, sier de har gode erfaringer med russen fra tidligere år.   Foto: Håvard A. Kjønningsberg

På forsiden nå