Britt Arnhild blogger for familien «Frø-Nøtt»

Britt Arnhild Wigum Lindland har en hobby litt utenom det vanlige. Hun blogger på vegne av en ekorn-mamma som bor i hagen.
Her ser du Pea og Muskat, som koser seg i taket på boden til Britt Arnhild Wigum Lindland.  (Foto: Britt Arnhild Wigum Lindland)

Her ser du Pea og Muskat, som koser seg i taket på boden til Britt Arnhild Wigum Lindland.  Foto: Britt Arnhild Wigum Lindland

«Jeg har et enormt sug etter noe godt for tiden», kunne «Fru Frø-Nøtt» fortelle da dette bildet ble tatt i slutten av april.  (Foto: Britt Arnhild Wigum Lindland)

«Jeg har et enormt sug etter noe godt for tiden», kunne «Fru Frø-Nøtt» fortelle da dette bildet ble tatt i slutten av april.  Foto: Britt Arnhild Wigum Lindland

Dette bildet av«Muskat» hører til et blogginnlegg om likheten mellom menneske- og ekornbarn.   (Foto: Britt Arnhild Wigum Lindland)

Dette bildet av«Muskat» hører til et blogginnlegg om likheten mellom menneske- og ekornbarn.   Foto: Britt Arnhild Wigum Lindland

Saken oppdateres.

I en bod i hagen til Lindland på Huseby i Trondheim bor en nylig utvidet ekornfamilie.

- Vi bor nært Bymarka, og har alltid hatt ekorn rundt huset, sier Lindland.

For kort tid siden ble årets første kull med ekornunger født. Dette inspirerte Lindland til å opprette en blogg om familien som har fått navnet «Frø-Nøtt».

- Jeg prøver å lage en ekornhistorie, hvor det er mamma-ekornet som forteller, sier hun.

LES OGSÅ: Her var gode råd (rå)dyre

«Kongle» forsvant

Hver dag skriver «Fru Frø-Nøtt» om hverdagen med de små. Søndag 1. mai fortalte hun at «Kongle», ett av barna, var forsvunnet.

«Han forsvant mens jeg og de andre ungene lå og hvilte litt etter frokost, og da jeg våknet kunne jeg ikke finne henne noe sted. Kan tro jeg ble redd», forteller «Fru Frø-Nøtt» på bloggen.

Heldigvis dukket ekornungen opp ved området der Lindland mater fuglene.

LES OGSÅ: - Spesielt med rev som er så lite menneskesky

Ikke tamme

Lindland sier ekornene er skeptiske til mennesker. Hun forsøker heller ikke å temme dem.

- De voksne kan være et par meter unna oss, men ekornungene har foreløpig ikke vett nok til å være redde. De kan komme veldig nært, men vi gjør ingenting for å få dem tamme, sier hun.

I hagen blir de matet, men ellers får de være i fred. Lindland forteller at det ofte er turgåere som stopper og kikker på dem fra en gangvei like ved.

- Det er veldig koselig med ekorn i hagen, og gøy å dele opplevelsen. Akkurat nå blogger jeg daglig, men det kommer jeg sikkert ikke til å fortsette med på sikt, sier hun.

LES OGSÅ: Se hva som dukket opp på terrassen i Bjugn

- Lærerik og morsom

Lindland sier hun opprettet bloggen som en hobby til glede for store og små.

- Selv om ekorn-mammaen forteller, prøver jeg å legge inn litt som handler om ekorn. Slik blir bloggen også litt lærerik, og morsom for både barn og voksne, sier hun.

På sikt håper hun også at barnebarnet, som nå er fem måneder, kan få glede av fortellingene.

- Etter hvert kommer jeg kanskje til å lage en bok til barnebarnet mitt, sier Lindland.

Les flere saker om dyr her:

Britt Arnhild Wigum Lindland synes det er så hyggelig med ekornbesøk, at hun vil dele opplevelsen med andre. 
        
            (Foto: Privat)

Britt Arnhild Wigum Lindland synes det er så hyggelig med ekornbesøk, at hun vil dele opplevelsen med andre.  Foto: Privat

På forsiden nå