10-åringen Mathias Alfred Danielsen Karlstad fra Trondheim har lyst til å lage en vannrutsjebane til lillesøster Karoline på 5 år.

- Jeg tenkte at vi kunne lage en vannrutsjebane som gikk ut fra gårdsplassen, inn gjennom vinduet og ned i badekaret, sier Mathias Alfred.

Søkte kommunen

Han tenkte at rutsjebanen kom til å koste 79 000 kroner, og søkte derfor Trondheim kommune om støtte til prosjektet.

- Jeg vet ikke helt hvordan han fikk ideen, men vi har en nabo som har jobbet hos byggesakskontoret, forteller mamma Marianne Danielsen.

Brevet skrev Mathias Alfred selv, og spesifiserte at pengene skulle overføres til hans egen konto.

«Kult at de svarte»

Da familien kom hjem fra hytta på søndag, oppdaget de til sin store overraskelse at Trondheim kommune hadde svart på søknaden.

«Du er en veldig snill storebror som vil lage vannrutsjebane til søsteren din. Fortsett med det og vær snill, det lønner seg. Vi har dessverre ikke noen penger vi kan gi deg for å bygge rutsjebanen», skriver kommunen i brevet.

- Det tok ganske lang tid før jeg fikk svar, men så kom brevet. Jeg synes det var kult at de svarte, sier 10-åringen.

- Trodde du at de kom til å gi deg pengene?

- Egentlig ikke, men jeg skal fortsette å søke.

Populært på Facebook

Marianne Danielsen delte brevet på Facebook, hvor flere har kommentert at dette var flott gjort av Trondheim kommune. I skrivende stund har nesten 300 trykket «liker» på innlegget, og 40 har delt det videre til sine venner.

- At de tok seg tid til å svare på den måten gjør at de blir tatt på alvor. Det var morsomt at han fikk det svaret, sier Danielsen.

Mathias Alfred sier han vil høre på kommunen, og fortsette å være snill.

- Har du noen flere ideer til ting du vil lage?

- Ikke ennå, men jeg kommer helt sikkert på noe, sier han.

Marianne Danielsen delte brevet sønnen fikk på Facebook. Nesten 300 har trykket liker på innlegget. Foto: Skjermdump/Facebook