Nå har den nye skolen i Trondheim fått seg navn

Formannskapet vraket Blekkan, Overvik, Chamonix og Lykkens rodestue som navn på den nye skolen i området Ranheim/Charlottenlund.

Her vises det hvor skoletomta blir liggende. Navnet blir Jakobsli skole.  Foto: Trondheim kommune

Saken oppdateres.

I formannskapets møte 2. februar ble det bestemt at den nye skoletomta i området Ranheim/Charlottenlund skal ligge sørøst for Overvik Gård.

LES OGSÅ: Bygger om Ranheim skole for 11,8 millioner kroner

LES OGSÅ: Vil bygge to nye skoler

Flere navneforslag

Navnet, derimot, ba rådmannen om innspill på, og fikk flere svar: Chamonix, Blekkan, Overvik, Tesli, Jakobsli, Olderdalen, Kornåkeren, Hestehagen, Gravlunden, Østbyen, Presthus og «Lykkens rodestue.» Sistnevnte var for øvrig navnet på den første skolen på Ranheim.

I dagens formannskap ble det enstemmig vedtatt at: Ny skole i området Charlottenlund/Ranheim er vedtatt lagt på Jakobsli gårds grunn, og gis derfor navnet Jakobsli skole. Tilhørende idrettshall får navnet Jakobslihallen. 

Rett navn

Både Strinda Historielag, Ranheim Bydels Museums Historielag og Ranheimsavisa mente i sine innspill at Jakobsli skole er det rette navnet på skolen.

«Da vi er opptatt av at faktiske navn skal bli bevart, foreslår vi at skolen får navnet Jakobsli skole. Overvik gård, som nå skal utbygges er nabogården til Jakobsli, men ifølge planer vil altså skolen bli plassert på Jakobsli. Jakobslinavnet er noe misvisende brukt om øvre Charlottenlund, men nå vil vi understreke at skolen vil bli liggende på Jakobsli» skriver Strinda historielag i sin uttalelse.

Rådmannen påpeker i saksfremlegget at fastsetting av navn vil være viktig for å gi tilhørighet til den nye skolen og for de elevene som skal vil være elever fra høsten 2016. Å få et navn er også viktig med tanke på å få opprettet de digitale systemene på skolen og for kommunikasjon med foreldregruppen.

Ville ha med begrunnelse

Overvik var også aktuelt ifølge rådmannen, men da måtte skoletomta fysisk ligge inne på området til Overvik Gård, men det gjør den ikke slik den er planlagt i dag. Krfs Geirmund Lykke var også opptatt av at begrunnelsen av navnet på skolen ble med i vedtaket, og  det forslaget ble altså enstemmig vedtatt.

På forsiden nå