- Det var veldig ekkelt. Jeg var ikke mange centimeterne unna å kjøre på ham, sier Hitterdal.

En svartruss hadde bestemt seg for at en trailer skulle være transportmidlet inn til Trondheim sentrum sent torsdag kveld. Vedkommende skal ha hoppet bak på en av Hugos tivolis semitrailere da den sto på rødt lys ved Lerkendal.

Hitterdal og kompisen fulgte turen helt inn til sentrum.

- Han glapp taket en gang mens de kjørte, men fikk hentet seg inn igjen. Vi prøvde å blinke med lysene til sjåføren for å varsle fra, men han så oss ikke, sier Hitterdal.

Les også: Vegtrafikksentralen mener reklamestuntet var trafikkfarlig og ba papegøye og pirat om å dra sin vei

Falt ned foran bilen

Da de kom fram til Prinsens gate bestemte svartrussen seg for å hoppe av.

- Der sto det tydeligvis noen han kjente, for de ropte og lo mot ham. Han gjorde sikkert dette for å tøffe seg, sier Hitterdal.

Traileren hadde ikke stor fart, men likevel for stor til at gutten klarte å holde seg på beina da han hoppet ned. Etter få skritt falt han ned rett foran bilen til Hitterdal.

- Det var nære på. Jeg måtte svinge krast unna for å ikke treffe ham, forteller 20-åringen.

De stoppet for å se hvordan det gikk, men da løp bare gutten videre.

Ingen så gutten gå på

Daglig leder for Hugos tivoli, Hugo Johansen, bekrefter at det var deres semitrailer svartrussen sto på.

- Gutten står på en støtfanger og holder seg fast i en tverrbjelke. Det er ikke noe godt feste, så det var enda godt han hoppet av før farten ble større, sier Johansen.

Han har snakket med sjåføren som kjørte bilen. Verken han eller passasjeren hadde sett noe.

- Det var et idiotisk påfunn. Vi jobber med sikkerhet døgnet rundt, og har alle mulige prosedyrer for å unngå at ulykker skjer. Men slikt kan man ikke verge seg mot. Det er så uansvarlig, og jeg kan ikke skjønne vitsen med dette, sier Johansen.

- Dumdristig dødslek

Distriktsleder Knut Ove Børseth i Trygg Trafikk avdeling Sør-Trøndelag synes denne aktiviteten er hårreisende.

- Dette er en dumdristig dødslek. Her ser vi ungdom utsette seg selv for livsfare. Slik lek hører ikke hjemme i trafikken. Jeg er sjeleglad for at dette tilsynelatende gikk bra, men her håper jeg alle forstår bedre. Ikke gjør dette. Vi har ingen å miste, sier Børseth.

Han legger til at dette er ulovlig, og at det skaper farlige situasjoner også for medtrafikanter. Han håper denne hendelsen ikke vil påvirke flere ungdom til å gjøre det samme.

- Det som i tillegg bekymrer meg her, er om det skaper nye trender blant ungdom. Dette er ikke greit, og det håper jeg vi tydelig sier ifra om, sier Børseth.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Foto: Lasse Hitterdal