- En veldig trist dag på jobb

Karina Lein er redaktør i Byavisa fram til førstkommende onsdag. Etter det vet hun ikke hva hun skal gjøre.

Én av oss har fått ny jobb. Arbeidsplasser vokser ikke på trær i denne bransjen, konstaterer Karina Lein, som har jobbet 16 år i Byavisa. Nå er det slutt. 

Saken oppdateres.

Redaktør i Byavisa de siste fire årene, Karina Lein, er på vei hjem fra den mest spesielle dagen på jobb når Adresseavisen får tak i henne.

LES OGSÅ: Byavisa legges ned

- Det er en spesiell følelse, dette ble veldig rart. Jeg har jobbet i Byavisa i 16 år. Jeg trodde ikke det skulle ende sånn, men det er krevende tider, fastslår hun.

Dagen startet med et allmøte der de sju ansatte fikk beskjed om beslutningen fra eierne.

- Visste dere hva som skulle skje?
- Helt uforberedt var vi ikke, vi har innsett at dette kunne være en mulig utgang. Så vi har brukt dagen godt, sammen, snakket om det som har vært. Vi er en liten, veldig sammensveiset gjeng som i lengre tid har jobbet veldig hardt for at vi skulle klare det. Vi har hatt det håpet hele tida, at det skulle gå.

- Det var mange som var lei seg i dag?
- Ja, klart vi var det. Det var svært vemodig. Heldigvis har vi hatt med oss leserne, 62 000 på siste undersøkelse. Men når vi ikke får med oss annonsørene i stor nok grad, hjelper det ikke.

- Har eierne hatt det for travelt her, synes du?
- Situasjonen har vært vanskelig over flere år. Jeg har forståelse for at de ikke bare kan sprøyte inn kapital over lang tid. Men det er klart, vi hadde jo håpet at de kunne ha enda mer is i magen enn de har hatt, at det vil snu en gang der framme. Men jeg har forståelse for at de ikke tror det, slik situasjonen er nå.

- Hvor mange av dere har en ny jobb å gå til?
- Én av oss har fått ny jobb. Arbeidsplasser vokser ikke på trær i denne bransjen. Nå skal vi ut og søke jobber, og det kan jo godt hende vi må orientere oss i andre retninger også. I tillegg til at vi ansatte mister jobben, mener jeg det er trist at Trondheim mister en stemme som mange har satt pris på. Selv har jeg mange tanker om viktige saker og ideer å gå videre med som journalist. Problemet har ikke vært å skape et godt redaksjonelt miljø, selv om vi nå bare var to i redaksjonen. Vi er stolte av det vi har fått til med små ressurser.

- Dere får vel solide sluttpakker?
- Jeg vet ikke om det kalles sluttpakker. Men vi får lønn i oppsigelsestida, i tillegg til to måneder.

- Blir det gravøl i kveld?
- Nei, ikke i kveld. Etter at siste utgave er gitt ut onsdag, har vi leid et naust på Byneset, hvor vi skal være sammen, kall det gjerne gravøl. Der skal vi tenne bål..

- Og synge sørgelige sanger?
- Nei, vi er ikke så flinke å synge i Byavisa. Men det kollegiale forholdet er veldig sterkt. Jeg tror det blir en fin kveld, sier Karina Lein.

LES OGSÅ: Kjøper Byavisa for 35 millioner

På forsiden nå