Savnet siden 8. desember:

Hunden Bowie ble sett i Bymarka denne uka

Hundeeier Jan Petter Thuve har kjørt over 25 000 kilometer i jakten på familiemedlemmet.

Jens Fredrik (10) og Bowie er gode lekekamerater. Nå er savnet stort etter det firbeinte familiemedlemmet. 

Saken oppdateres.

Den engelske setteren Bowie forsvant fra eier Jan Petter Thuve da de var på tur innerst i Tømmerdalen i Bymarka i Trondheim. Datoen var 8. desember i fjor og klokka hadde passert 19.00. Over fem måneder senere er Bowie fremdeles på rømmen.

- Jeg har fått inn flere observasjoner de siste fire-fem dagene. Det har vært observasjoner av en stor hannhund på Rønningen, ved Skistua og ved Kobberdammen. I går ettermiddag var det et barnehagefølge som trolig traff på ham på Kystadhaugen, forteller eier Jan Petter Thuve.

LES MER: - Vi storgråt da vi fant dem

Lurvete i pelsen

Han forteller at en av de ansatte hadde sett Bowie løpe ganske nært ham, og han var lurvete og skitten i pelsen. Han løp inn i skogen mot Dalgård.

- Det virker som han er veldig sky når han treffer folk. Jeg dro selv til Kobberdammen sent i går kveld, og forsøkte å rope på ham, men så ingenting, sier Thuve.

LES OGSÅ: Manngard etter Bowie

- Utrolig tøffing

Familiemedlemmet er sterkt savnet, spesielt hos sønnen Jens Fredrik. Bowie er en stor hannhund som har hovedsakelig hvit pels, med noen svarte flekker og brune tegninger i ansiktet.

- Han må være en utrolig tøffing. Nå har han vært borte i 165 dager og jeg har kjørt rundt omtrent hver eneste dag, forteller eieren. Han anslår at han har tilbakelagt over 25 000 kilometer i bil på jakt etter hunden sin.

LES MER: - Leteaksjoner kan forvirre hunden

- Tilbudt tisper med løpetid

Han er veldig usikker på hvordan han skal få fanget inn hunden som trolig har fått et ganske annet reaksjonsmønster etter så lang tid i villmarka. Folk har tilbudt Thuve å låne tisper med løpetid.

- Han bryr seg ikke. Om han hadde fått tisper på et fat, så ville han ikke vist interesse. Det er ikke en del av overlevelsesmodusen han er i. I en normal setting ville han vært voldsomt interessert, mener Thuve.

LES MER: Flere hunder på rømmen etter fyrverkeriet

Ikke mistet håpet

Eksperter har forklart at det trolig er bare Thuve som vil kunne klare å kalle Bowie til seg etter så lang tid alene. Han har ikke mistet håpet til tross for den lange tiden som har gått.

- Jeg håper selvsagt å få ham tilbake, men jeg vet ikke om dette er en hund som er skikket til å være i hus. Han må trolig sosialiseres igjen, sier han.

Eva Hagen Strugstad tok vare på den slitne hunden som dukket opp utenfor hytta. Zetor ble gjenforent med eieren 100 kilometer fra der han forsvant.

- Ring umiddelbart

Mange har engasjert seg i saken om Bowie, og flere har tilbudt sin hjelp.

- Jeg er veldig glad for interessen og omtanken. Dersom folk ser en stor hannhund med lang rygg og lange bein, så må folk ringe raskt og gjerne ta bilde av ham, sier Thuve.

Thuve ber folk om å lagre nummeret hans: 950 22 802.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Hundeeier Jan Petter Thuve er ute hver dag for å lete etter hunden Bowie. 

Hundeeier Jan Petter Thuve er ute hver dag for å lete etter hunden Bowie. 

Bowie er en engelsk setter med tricolor-farger. 

Bowie er en engelsk setter med tricolor-farger. 

Bowie har snart vært savnet i et halvt år.  

Bowie har snart vært savnet i et halvt år.  

På forsiden nå