Lørdag formiddag var det offisiell åpning av det som nå er landets største arena for amerikansk fotball, rugby, baseball, lacrosse og fotball. 14 000 kvadratmeter med kunstgress er rullet ut over grusbanen som tidligere nærmest lå brakk.

- Noe av det artigste med å være politiker, er å se at de vedtak som vi fatter, blir gjennomført, blir åpnet og blir til en glede for byen. Å åpne en arena for barn og unge vil gi økt aktivitet, det er fremtidsrettet og det er meningsfylt. Det er en stor begivenhet for Trondheim, og også en kjempebegivenhet for Lade. Nye Lade kunstgress vil gi stor aktivitetsøkning på Lade idrettspark, sa Marte Løvik (Sp), bystyrepolitiker og leder i helse- og velferdskomiteen i Trondheim kommune da hun foretok den offisielle åpningen.

Sindre krasjer og løper ned andre gutter på fritiden. Se bildefortellingen fra Lade kunstgress (Pluss).

Mangfold av tilbud

Hun er glad for å bidra til at også særidretter får bedre forhold for å utøve sin aktivitet.

- Her får vi fem idretter på en bane, og dette er voksende idretter. Det er viktig at vi har et mangfold av tilbud i Trondheim, for det er ikke alle som finner seg til rette i de store idrettene. I tillegg fører dette til større tilgjengelighet ved fotballbanene i resten av byen. Vi har 60 kunstgressbaner i Trondheim, men det er ikke nok, sier Løvik.

I talen sin trakk hun også frem at kunstgressflaten kan benyttes til ordinær fotball, og dermed bidrar til at Skandia cup kan samle alle sine kamper på Lade-anlegget til sommeren.

Selv har hun litt kjennskap til både rugby, lacrosse og baseball:

- Jeg bor ved Dødens dal, og jeg har i hvert fall sett dem. Jeg kommer til å savne dem. Men forhåpentligvis vil vi fortsatt ha rumpeldunk i Dødens dal, smiler Løvik.

- Ser verre ut enn det er

Under åpningen uttrykte også leder i Idrettsrådet i Trondheim, Anne Lise Bratsberg, stor glede over den grønne kunstgressmatta på Lade.

- Idretten skal være tilgjengelig for alle innbyggere. Det er utfordrende. Vi har 54 særforbund, og det er krevende å ha anlegg for alle disse. Dette er et flott løft for disse fem idrettene spesielt, men også for Trondheim generelt, sier Bratsberg.

Hun tror anlegget kan bidra til at Trondheim tiltrekker seg flere internasjonale studenter.

- De vil se at de kan utøve sine idretter her. Dette gjør Trondheim til en enda bedre studentby, påpeker hun.

Åpningsseremonien ble avsluttet med at både lacrosse-spillere og rugbyspillere fikk utfolde seg ute på gressmatta.

Rugby-entusiast Sølve Conradi Olsen forklarte tilskuerne om meningen med rugby mens 14 spillere dundret sammen i kamp om en avlang ball.

- Det ser verre ut enn det er. Det er bare en ballsport, og det er moro, understreket han.