Rune fikk mystisk hentelapp fra Latvia i posten

Men han har ikke bestilt noen varer på flere måneder.

Rune Larsen fikk en mystisk hentelapp i posten. 

Saken oppdateres.

Rune Larsen fra Trondheim fant forleden en hentelapp fra Posten i postkassen sin. Saken er bare den at han ikke har bestilt noen varer.

- På lappen sto det at den var sendt fra firmaet «Aliaz Cooperation Sia» i Latvia. Jeg undersøkte litt på nettet rundt dette, og fant navnet knyttet til artikler om svindel, forteller Larsen til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Svindlere utgir seg for å være Skatteetaten

Vurderer å anmelde

Han synes pakkelappen er mistenkelig.

- Jeg har ikke bestilt varer på flere måneder, og har aldri bestilt noe fra området der heller, sier Larsen.

Han aner ikke hva som er i pakken, som han ikke har hentet ut.

Ifølge et selskapsregister driver firmaet med nettsalg av varer og har en postboksadresse i Riga i Latvia.

- Jeg har snakket med politiet, og de ville jeg skulle komme dit med hentelappen, som et bevis for å anmelde forholdet, forteller Rune Larsen.

Tønsbergs Blad skrev i fjor høst om en mann som fikk en regning på 800 kroner for en varebestilling fra Aliaz, men mannen hadde heller ikke bestilt noen varer.

LES OGSÅ: Trønder fikk sms fra «Expert» om gratis tv - viste seg å være svindel


- En typisk framgangsmåte

- Dette er en typisk framgangsmåte for svindlere, sier Mona Gikling, leder for vinningsteamet hos Sentrum politistasjon i Trondheim da hun får høre om saken.

Hun mener det er sannsynlig at Larsen kan ha fått navnet sitt misbrukt. Ikke at firmaet har sendt ut en pakke uten at en vare er bestilt.

- Hvis vedkommende får navnet sitt misbrukt, kan svindleren bestille noen varer, som så sendes ut. Vanligvis vil svindleren forsøke å snappe opp hentelappen eller pakken før den som eier postkassen, sier Gikling.

- Hvordan kan man beskytte seg mot dette?

- Man må egentlig bare følge med. Det første tegnet på at man har fått navnet sitt misbrukt, er at man mottar en kredittvurdering som man ikke kjenner til. Det er mange måter man kan få sine personopplysninger misbrukt på. Ofte går svindlerne via sårbare nettbutikker med dårlig sikkerhet, forteller teamlederen.

Gikling tipser om nettsidene slettmeg.no og idtyveri.info som gir flere tips til hvordan man kan beskytte seg mot svindel.

LES OGSÅ: NTNU-rektorens epost brukt i forsøk på svindel

Pressesjef John Eckhoff i Posten Norge har undersøkt rundt hentelappen, og bekrefter overfor Adresseavisen at den er reell.

Nå er pakken med det ukjente innholdet trolig snart på vei tilbake til Latvia.

- Pakker som ikke blir hentet innen 14 dager, blir sendt tilbake til avsenderen, sier Eckhoff.

LES OGSÅ: Falske pc-hjelpere har tappet bankkontoer i Trondheim

På forsiden nå