Flere dropper Tyrkia-ferien

Salget av reiser til Tyrkia fra Trøndelag går ned i sommer.

Tyrkia har lenge vært populært blant nordmenn. Her fra en strand i Side, omlag 7 mil fra Antalya. 

Saken oppdateres.

Tyrkia er vanligvis et populært reisemål blant nordmenn. Denne sommeren er det en dramatisk nedgang i reiser til Tyrkia etter flere terrorhandlinger i landet, skriver VG.

Trenden viser seg også lokalt i trønderes reisemønster. Tradisjonelt har Tyrkia vært særlig populært blant midtnorske turister.

Færre flyavganger og kansellerte turer

Fra Trondheim lufthavn Værnes går det direkteruter til Antalya i Tyrkia, men tilbudet er redusert i år.

- Norwegian tilbyr to ukentlige avganger fra Trondheim til Antalya i sommer. Vi har redusert tilbudet mellom Norge og Tyrkia noe denne sesongen på grunn av lavere etterspørsel hos de reisende, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i flyselskapet Norwegian.

Ekspertenes beste tips: Slik bør du bruke feriepengene

Også charterturene blir det færre av, og prisene faller deretter.

- Det er nedgang. Turene til Tyrkia går veldig billig nå, bekrefter operatørene hos reisebyrået G-travel Getaway i Thomas Angells gate i Trondheim.

Et eksempel: en ukes ferie i Tyrkia i juni, på et spesifisert firestjerners hotell, kan man nå få for litt over 2000 kroner.

- Kunder blir lei seg

- En del turoperatører har kansellert turer til Tyrkia. Det finnes folk som gjerne vil til Tyrkia, og har blitt veldig lei seg for at flyene ikke går, sier Cato Melkstavik, daglig leder i G-travel Getaway i Thomas Angells gate.

Melkstavik bekrefter at Tyrkia har vært et spesielt populært reisemål blant trøndere.

- Det er synd at det er slik nå, men vi får håpe at det tar seg opp igjen. Landet har jo så mye å tilby, sier Lisbeth Skaug Salberg hos reisebyrået.

- I år ser vi at folk gjerne vil reise til Spania og Kroatia, tilføyer Salberg.

LES OGSÅ: Familieopplevelser til fjells


På reisebyrået er også Kolbjørn Stuvebakken fra cruiseselskapet Royal Caribbean. Han sier at mange kunder er motvillige til å overnatte i Tyrkia, og at rutene på noen av europacruisene derfor er endret noe.

- Vi har tatt bort overnattinger i Tyrkia og erstattet dem med Aten. Men cruisene som starter og slutter i Istanbul, går som planlagt, forteller han.

Apollo melder om at de har en nedgang på 75 prosent i reiser til Tyrkia i år. Også flere andre store charterselskaper har nedgang på opptil 60 prosent. Tyrkia-ekspert, professor Knut S. Vikør sier til VG at terrorangrepene i Tyrkia den siste tiden kan ha hatt som mål å ramme turistnæringen.

- Nervøs for flyplassen

Monica Theodorsen har planlagt ferien sin til Tyrkia i sommer. Trondheimskvinnen reiser med mann og barn til svigerfamiliens leilighet i en liten badeby nært Antalya i slutten av juni.

Hun har vært der før og betegner byen Oba som kjempefin. Likevel tenkte hun en ekstra gang før årets ferie ble planlagt.

- Det er kjempefint der, byen er liten og man får lett oversikt. Jeg har ikke følt meg utrygg der, men tenker litt på flyplassen. Men jeg har fått beskjed om at jeg må roe meg ned, så det blir tur, sier Theodorsen og legger til at svigerforeldrene allerede har reist flere ganger til Tyrkia i år uten problemer.

LES OGSÅ: Godt nytt for alle som skal på utenlandsferie

Lisbeth Skaug Salberg og daglig leder Cato Melkstavik i reisebyrået G-travel Getaway i Thomas Angells gate i Trondheim. 

Lisbeth Skaug Salberg og daglig leder Cato Melkstavik i reisebyrået G-travel Getaway i Thomas Angells gate i Trondheim. 

Monica Theodorsen planlegger Tyrkia-ferie i sommer. 

Monica Theodorsen planlegger Tyrkia-ferie i sommer. 

På forsiden nå