«Etter den første natten gjelder det å huske nummeret»

Adresseavisens annonsører var ekstra kreative i forbindelse med bryllupsfestivalen for 25 år siden.

Saken oppdateres.

«Etter den første natten gjelder det å huske nummeret. De færreste liker å bli forstyrret, især ikke på bryllupsnatten. På Den Store Natten anbefaler vi derfor å viderekoble telefonen til f.eks. svigermor (bedre enn å legge av røret)».

Det skrev Telesenter i sin annonse i Adresseavisen den 1. juni 1991.

19 par giftet seg under Bryllupsfestivalen i 1991. Her kan du lese hvordan det gikk med noen av dem.

Telefonkaker

Telesenter slo like så godt sammen sitt 5-års jubileum med bryllupsfestivalen, og ga alle brudeparene en telefon hver, fordi «kommunikasjon er det viktigste i ethvert ekteskap».

De feiret seg selv og brudeparene med 500 velsmakende telefonkaker med funksjonstaster foran Telesenteret, som den gangen hadde lokaler i Kongens gate 8.

Se bilder fra folkehavet og brudeparaden på selve dagen her

«Nygift eller ei»

Også Gardin service As mente bryllupsfestivalen var en fin anledning til å vise fram sine produkter.

«Nygift eller ei. Alle trenger vi noe å glede oss over. Invester i hjemlig hygge - med nye gardiner», skrev butikken, som holdt til i Kjøpmannsgata 32.

Fakta om bryllupsfestivalen

19 par giftet seg under bryllupsfestivalen i Trondheim 1. juni 1991. De fleste parene ble viet i Nidarosdomen, men det var også vielser i Vår Frue kirke, Klæbu kirke, Havstein kirke, Moholt kirke og Byneset kirke.

Vi har kartlagt sivilstatusen og deler av historien til 17 av parene. Sju av dem er fortsatt gift, mens ni av dem ble skilt. I ett av parene døde ektefellen sju år etter bryllupet. Noen av de skilte parene har ikke ønsket å stå frem med sin historie. Vi har heller ikke lyktes med å få kontakt med alle de som fortsatt er gift.

Var du en av dem som giftet deg denne dagen, men som ikke er med her? Eller kjenner du noen som giftet seg under bryllupsfestivalen? Send oss gjerne et bilde og historien på folk@adresseavisen.no

På forsiden nå