Se bildene fra bryllupsfestivalen i Trondheim 1. juni i 1991

Selv om det var få plussgrader i lufta hadde tusenvis av folk møtt opp i Trondheim sentrum for å se bryllupsparaden.  Foto: Melhuus

Togtur: Det var stor stas på jernbanestasjonen da Lis Benthe Østensen og Magne Skogseth fra Mo kom til Trondheim for å gifte seg. De ble mottatt av områdesjef Fritz Lorentzen (til venstre), distriktssjef Asbjørn Øie og Odd S. Midtskog fra Midtby-gruppen.  Foto: Morten Antonsen

Det ble bygd en platting på Torvet der brudeparene danset brudevals.  Foto: Melhuus

Brudeparene måtte fram med paraplyen, også på dansegulvet. Men litt regn i brudesløret sies å bringe lykke.  

Langs gatene sto folk og jublet da bryllupskortesjen snodde seg gjennom gatene fra Ytre Kongsgård og ned til Torvet. Der spilte Ila Brassband Bryllupsmarsj av Mendelsohn-Bartholdy og et stort kor fremførte «Olsok» av Paul Okkenhaug. De sang også «Brureslått fra Øre» av Henning Sommerro. Så ble det bryllupsvals rundt Olav Tryggvason-statuen. Konferansier var radio- og tv-personligheten Leif Erik Forberg.  Foto: Melhuus

Bryllupsparaden snodde seg gjennom gatene fra Ytre Kongsgård og ned til Torvet. Her via Gamle bybro. 

På kongestol: Elin Barbro Fossen og Lars-Eirik Nielsen Solberg fra Vikhammer giftet seg i Vår Frue kirke 1. juni 1991. Etterpå ble de båret av venner og gode naboer. Her på vei ned Munkegata. De fikk tre barn sammen, men samlivet tok slutt i 1997. «Spreke naboer hadde laget stolen som en overraskelse til paret. Under innspurten så det også ut som om enkelte av bærerne begynte å bli overrasket over hvor tungt det var», skrev Adresseavisen. 

Stilig følge: Ann Elisabeth og Birger Kvalvær vant tur til Barbados for «stiligste innslag» i bryllupskortesjen under bryllupsfestivalen 1. juni. De kjørte vogn med to riesenschnauzere og hadde med seg ti år gamle Eva Marie Gullaksen som blomsterpike. 

Her svinger de nygifte seg på en platting som ble bygd for anledningen. Parene hadde fått danseopplæring på forhånd fra verdensmester i dans Gunn Myhrengen. 

Lykkelig par: Siv Tone Heia og Rune Romstad giftet seg samtidig med 18 andre brudepar 1. juni 1991 og ble intervjuet i Adresseavisen på forhånd. Siv Tone døde etter et kort sykeleie i 1998.  Foto: Morten Antonsen

Stort: 19 par ble med på bryllupsfestivalen 1. juni 1991. Elleve av parene giftet seg i Nidarosdomen, men alle ble samlet til felles fotografering foran Vestfronten etterpå. 

Mimrer: Odd Steinar Midtskog ledet Samarbeidsgruppen Midtby'n da det ble arrangert bryllupsfestival i Trondheim sentrum i 1991. Brudevalsen tok de foran tusenvis av tilskuere rundt Olav Tryggvason-monumentet på Torvet. 

Odd Steinar Midtskog har en perm full av bilder fra fotograf Melhuus som hadde fire fotografer ute på oppdrag denne dagen, i tillegg til Thor Melhuus som ledet fotograferingen. 

19 par giftet seg under bryllupsfestivalen i Trondheim 1. juni 1991. De fleste parene ble viet i Nidarosdomen, men det var også vielser i Vår Frue kirke, Klæbu kirke, Havstein kirke, Moholt kirke og Byneset kirke.

19 par giftet seg under Bryllupsfestivalen i 1991. Her kan du lese hvordan det gikk med noen av dem.

Vi har kartlagt sivilstatusen og deler av historien til 15 av parene. Seks av dem er fortsatt gift, mens åtte av dem ble skilt. I ett av parene døde ektefellen sju år etter bryllupet. Noen av de skilte parene har ikke ønsket å stå frem med sin historie. Vi har heller ikke lyktes med å få kontakt med alle de som fortsatt er gift.

Var du en av dem som giftet deg denne dagen, men som ikke er med her? Eller kjenner du noen som giftet seg under bryllupsfestivalen? Send oss gjerne et bilde og historien på folk@adresseavisen.no

På forsiden nå