Videoen er tatt av Øyvind Loeng, som sier at han har sett lignende situasjoner flere ganger.

Adresseavisen fortalte mandag at flere titalls syklister skader seg årlig i Trondheim, og at nærmere to tredeler av ulykkene skyldes sammenstøt med en bil.

LES OGSÅ : Du skal ikke sykle Birken i byen! (leserinnlegg)

Loeng sier at syklister og bilister nok er like ille i trafikken, men at i motsetning til bilister, så får det aldri konsekvenser for syklister som ikke bryr seg om trafikkreglene.

- Jeg tenkte at dette var et soleklart tilfelle, sier han.

Loeng driver selskapet Telemotix, som henter inn data fra kjøretøy for å finne ut hvordan folk kjører. Det var forbindelse med testarbeid for selskapet han kjørte med kamera på dashbordet.

- Kan ikke huske å ha skrevet bot

Politiadvokat Bente Lind ved Sentrum politistasjon i Trondheim sier at hun selv ser tilfeller der folk sykler på rødt lys nesten hver dag når hun går til jobb, men at det er en forseelse som det sjelden slås ned på.

- Jeg kan ikke huske å ha skrevet en bot for sykling mot rødt lys en eneste gang, selv om det selvsagt kan ha skjedd, sier hun.

Hun sier at slike kontroller gjerne gjennomføres i forbindelse med større sykkelaksjoner, som gjennomføres med ujevne mellomrom.

Kan få bot på 900 kroner

Lind sier at ifølge forskrift om forelegg i veitrafikksaker så kan det gis forenklet forelegg på 900 kroner for sykling i strid med trafikksignal.

- Men det er bare for selve rødlyssyklingen. Hvis man skulle forårsake en ulykke eller farlige situasjoner, så kan det bli strengere reaksjoner, sier hun.

Lind påpeker at vegtrafikklovens paragraf 3, om grunnreglene i trafikken, også gjelder for syklister.

- Jeg har for eksempel skrevet bot til syklist på grunn av at han forårsaket en ulykke i rundkjøring, sier hun.