- De er helt desperate etter å passe på ungene sine

Måkene i Ilsvika gikk løs på Zivile Puskes sykkelhjelm.

Ble angrepet: - Særlig hvis man har barn, så burde man passe litt på i dette området nå, sier Zivile Puske.  Foto: privat

Saken oppdateres.

Puske bor i Trolla og passerer Ilsvika på vei til jobb. Like ved 3T er det mange måker som hekker.

- De er helt desperate etter å passe på ungene sine og eggene sine. Det er kanskje morsomt å snakke om det nå, men da det skjedde, var det veldig ekkelt, sier Puske.

Les også: Vil du bli med og telle måker?

- Pass på, særlig hvis du har barn

Hun datt med sykkelen da hun ble angrepet av de illsinte måkene. Sykkelen ble skadet og hun fikk selv skrubbsår og blåmerker, i tillegg til at sykkelhjelmen bærer preg av det ublide møtet.

- Særlig hvis man har barn, så burde man passe litt på i dette området nå, sier Puske.

Fuglevakta til Norsk ornitologisk forening ber folk vise hensyn:

- De har ungene sine rundt ett eller annet sted. Nå er det mange som skal forsøke å få ungene sine trygt til vannet og da er det en trøblete affære når de har reder på takene rundt omkring. De gjør dette bare for å beskytte avkommet sitt, sier Terje Kristiansen på fuglevakta.

- Folk må bare vise hensyn, rett og slett, sier han.

- Ikke normalt at de stuper helt ned

Den verste perioden er fra mai og et stykke ut på sommeren. Fra 15. april til 15. juli er det fredningsbestemmelser er for ilandstigning på fuglereservater.

- Hvis måkene stuper ned mot deg, så tilsier det at du skal vise hensyn og forlate stedet. Det er bare å finne en annen vei, eller ta en paraply eller en stokk. Normalt sett stuper de ikke helt ned i hodet ditt, de bare vil skremme deg vekk, sier Kristiansen.

Sykkelen ble skadet og hun fikk selv skrubbsår og blåmerker, i tillegg til at sykkelhjelmen bærer preg av det ublide møtet. 
        
            (Foto: Privat)

Sykkelen ble skadet og hun fikk selv skrubbsår og blåmerker, i tillegg til at sykkelhjelmen bærer preg av det ublide møtet.  Foto: Privat

Ønsker du måker i bysentrum?
Du må velge et alternativ
På forsiden nå