Stilte opp gratis for kjæledyrene

Firbeinte venner til tidligere rusmisbrukere og andre vanskeligstilte fikk gratis veterinærhjelp.

Hunden Sasha begynner å bli godt voksen. Da er det bra at hun får sjekket at alt står bra til. 

Saken oppdateres.

Veterinær Titti Mjaaland Skår og flere dyrepleiere ved Byåsen dyrehospital i Trondheim og ga gratis hjelp til firbente venner av personer som har vært rusavhengige eller som er vanskeligstilt på grunn av andre ting.

- Vi har lyst til å gjøre en forskjell. Det er ikke alle som har så mye ressurser til veterinærutgifter til dyrene sine. Vi er veldig glad i dyr, så da stiller vi opp for noen av dem som trenger hjelp til dyrene, sier veterinær Titti Skår.

Gratis sjekk

Hunden Sasha begynner å bli godt voksen, men er fortsatt spretten og kommer seg lett opp på bordet der Skår gjennomfører undersøkelsen på hunden. Tenner, rygg og bein blir undersøkt for å sjekke helsetilstanden. Hundeeieren har vært bekymret for en kul på den ene foten.

- Det er supert tilbud. Hunden min har hatt en kul på foten som jeg nå fikk sjekket. Det er godt å vite at hun ikke har det vondt, selv om det ikke går an å fjerne den, sier hundeeier Monica Sæter.

Sæter har hatt hunden Sasha siden hunden var åtte uker. 11 år senere er de fortsatt gode venner.

- Det er veldig bra at Sasha får en sjekk, sier Sæter.

- Bra å kunne hjelpe

En annen hund snuser rundt om i rommet før han blir undersøkt. Veterinær Skår finner ingenting galt under undersøkelsen, men hunden får nye vaksiner slik at hunden er beskyttet noen år fremover. Hundeeieren kan dra hjem i visshet om at hunden er frisk og rask. En annen hund må gjennom en tannbehandling som fort kan koste mellom 5000 og 6000 kroner. I dag er den gratis.

Tre hundeeiere benyttet seg av tilbudet lørdag. De ansatte bruker fritiden til å stille opp, mens utstyret er donert av leverandører. Skår håper at flere tar turen neste gang de tilbyr gratis hjelp til denne gruppen.

- Det har vært veldig gøy. Gleden det er å gi og takknemligheten fra eierne var mye mer verdt enn om vi skulle fått lønn i dag. Vi må gjøre dette oftere. Det er bra å kunne hjelpe en gang iblant, sier hun.

Veterinær Titti Mjaaland Skår sjekker tennene til hunden Sasha. 

Veterinær Titti Mjaaland Skår sjekker tennene til hunden Sasha. 

På forsiden nå