- Jeg synes det er trist. Jeg leverer selv klær til innsamlingen og tenker at de skal gå til et godt formål. Det er trist å se at klærne blir behandlet på denne måten, sier Aunemo.

Haugevis med klær lå spredt rundt Frelsesarmeens tøyinnsamling ved Leütenhaven i Trondheim da Aunemo gikk forbi natt til mandag.

De siste fem årene har 248 personer i Midt-Norge fått jobb eller tatt videreutdanning etter å ha fått hjelp av Fretex

- Spesielt å se

Hun har forståelse for at folk som befinner seg i en desperat situasjon kan finne på å forsyne seg, men er skuffet over at klærne i etterkant blir liggende strødd rundt på bakken.

- Det var mange brukbare klær der, så det var spesielt å se, sier hun.

Aunemo har tidligere sett folk bryte seg inn i boksen, men aldri sett at det har blitt seende så ille ut etterpå.

Ødelagt innkastluke

Det er Fretex, som er en del av Frelsesarmeen, som har ansvaret for disse boksene.

Miljø- og logistikksjef i Fretex, Geir Arne Bals, forteller at innkastluka på den aktuelle boksen har vært ødelagt i helga.

- Det har ført til at folk har satt igjen poser utenfor. Deretter har andre vært og rotet i posene, sier Bals, som oppfordrer folk til å ikke sette igjen posene utenfor.

Det er usikkert om at innkastluka har blitt ødelagt av slitasje eller et innbruddsforsøk.

Sju av ti nordmenn sier de gir videre klær de ikke bruker selv. Gjenbrukstrenden er fremdeles på vei opp i Norge, men Fretex mener vi kan bli enda bedre.

- Giverne er flinke til å varsle

Boksen på Leütenhaven er nå skiftet ut, og Fretex vil nå sette på et telefonnummer på alle boksene som giverne kan benytte seg av om det er noe galt på innleveringsstedet.

- Giverne er veldig flinke til å gi oss tilbakemeldinger. De bryr seg om å ivareta tingene de gir bort, og det setter vi pris på, sier Bals.

Alle boksene i Trondheim blir stort sett tømt tre ganger i uka.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.