Den kjente syklisten Cecilie Gotaas Johnsen (40) ble tirsdag formiddag skadet etter at en sint bilist kastet seg foran henne og bråbremset slik at hun veltet. Ulykken skjedde i Osloveien i Trondheim.

Adresseavisen har delt saken på Facebook, og som vanlig blir temperaturen svært høy når forholdet mellom bilister og syklister skal diskuteres. Mange er imidlertid enige i at bilføreren i dette tilfellet har gått langt over streken:

«Sånne bilister må vekk fra trafikken. Inndra førerkortet og la han begynne å sykle.», skriver Eva H.

Hun får støtte fra blant annet Mads T.:

«Helt sykt! Håper de finner ut hvem denne idiotien er. Slike mennesker har absolutt ingenting bak rattet å gjøre. God bedring til syklisten.» skriver han.

Delta i debatten på våre Facebook-sider.

Blir irritert

Nina R. innrømmer at hun av og til kan irritere seg over syklister, men mener likevel bilisten i dette tilfellet har dratt det for langt:

«Kan irriter meg jeg også til tider på syklister som ligger ut i veibanen, men dette er jo langt over streken, sånt gjør man bare ikke!!!»

Mange lar imidlertid frustrasjonen gå ut over syklister generelt:

«(...) folkeskikken har det med å forsvinne så snart de entrer setet på tohjulingen! Lå senest forrige søndag i kø på godt over 50 biler fra Verdal til rundkjøringa mot Levanger. 20 - 30 syklister, 3 og 3 i bredda.» skriver Gjermund H. F.

Strenge regler for syklister

Magne K. forteller om uheldige opplevelser rundt Byneset:

«Man skal selvfølgelig ikke prøve å skade andre i trafikken. Men det er vel på høy tid å lage og praktisere strenge regler for syklister også. Kjører man rundt byneset f.eks ser man mange "selvmordskandidater "som sykler gjerne flere i bredden. Dette burde ikke vært lov og ikke skjønner jeg hvordan de tør dette heller, i hver eneste sving...»

Delta i debatten på våre Facebook-sider.