- Vi stenger tunnelene regelmessig hele året for vask. Denne uken er det fire tunneler som skal vaskes, sier Finn Bull, trafikkoperatør i Statens Vegvesen.

Tunnellene det er snakk om er Marienborgtunnelen, Strindheimstunnelen, Væretunnelen og Stavsjøfjelltunnelen som blir vasket.

Nattestengt

Marienborgtunnelen vil være stengt fra klokken 22:00 til klokken 03:00 torsdag og fredag. Væretunnelen på E6 stenger klokken 02:00 natt til fredag og åpner igjen halvannen time senere. Stavsjøfjelltunnelen er stengt i tidsrommet 02:00 til 06:00 samme natt.

Også Strindheimtunnelen på Rv 706 stenger for vedlikehold. Den vil være stengt fra klokken 02:00 til 03:00 natt til fredag.

- I Strindheimtunnelen vil det i tillegg være redusert fremkommelighet fra klokken 22:00 onsdag kveld til 06:00 torsdag morgen. Vi stenger høyre felt i begge retninger for å vaske, sier Bull.

Også neste uke vil det være stengte tunneler, men da er det E39 som står for tur. Brekktunnelen og Storsandtunnelen vil være stengt fra klokken 23:00 mandag og tirsdag til klokken 06:00 påfølgende morgen.

- Vanlig at folk må snu

Han forteller at det ikke er alle som får med seg at de med ujevne mellomrom stenger tunneler for å vaske dem.

- Det er ganske vanlig at folk må snu og kjøre en annen vei når de kommer til tunnelen, men heldigvis går det stort sett bra.

Utrykningskjøretøy kan passere i tunnelene når de er stengt.