Avslører omfattende bonusordninger under byggingen av St. Olav

Minst 44 millioner kroner ble satt av til bonuser. Tallene skal ha vært holdt skjult til nå.

Det ble brukt mange millioner i bonusmidler under byggingen av St. Olavs Hospital. Her er det som senere ble kvinne-barnsenteret.   Foto: Mikaela Berg

Saken oppdateres.

Det er Sunnmørsposten som i en omfattende dokumentar torsdag kveld avslører den svært omfattende bruken av bonuser under byggingen av St. Olavs Hospital. Ifølge avisen skal årsaken ha vært at man ønsket at de ansatte skulle «stå løpet ut».

Les hele dokumentaren her (krever abonnement hos Sunnmørsposten).

Ikke full oversikt

Avisen har gjennom jobbing i et års tid forsøkt å få klarhet i hvor mye som ble satt av, hvor mye som ble utbetalt og hvem som fikk disse bonuspengene.

Ifølge dokumenterer og notater som avisen har fått tilgang ble det satt av minst 44 millioner kroner. Helse Midt-Norge har gitt avisen oversikt over 19-20 millioner som er utbetalt, mens de resterende 24-25 millionene er det ikke gjort rede for.

Blant de som fikk gullkantede bonusavtaler var, ifølge Sunnmørsposten, utbyggingssjef Lars Abrahamsen. Flere avtaler overlappet, og han mottok både vanlig årslønn, lønnstillegg, resultatlønn og «belønning for særlig innsats».

- En ukultur

– I prosjekter over flere faser er det veldig følsomt når folk slutter for å sikre seg jobb mot slutten av prosjektet. At arbeidsgiver gjør noen tiltak for å få folk til å stå løpet ut, og ikke forsvinner før, er en god investering, sier Abrahamsen til avisen. Han ønsker ikke å svare på hvorvidt det var nødvendig med fire bonustiltak for at han skulle holde ut.

Ansattrepresentant Ivar Østrem i Helse Midt-styret uttaler til Sunnmørsposten at bonusbruken var en ukultur. Helse Midt opprettet i fjor et godtgjøringsutvalg for å bli kvitt bonuskulturen.

Direktør Bjørn Remen i Helsebygg, som også mottok store bonuser, sier i dokumentaren at han mener bonuser var viktig for å sikre at prosjektet ble gjennomført innenfor avtalt tid, kvalitet og kostnad. Prosjektet kostet totalt 12,7 milliarder kroner. Han mener nøkkelpersoner ville sett seg om etter andre jobber mot slutten av prosjektet uten en slik bonusordning.

Totalt skal over 20 personer ha vært omfattet av ordningen.

Les hele dokumentaren her (krever abonnement hos Sunnmørsposten).

På forsiden nå