Skrev ut flere titalls bøter på Øya i helga

Kjempeinteresse for bilmesse skapte parkeringstrøbbel.

En av beboerne på Øya sikret bilder av de mange feilparkeringene lørdag. 

Saken oppdateres.

Adresseavisen har mottatt tips om trafikk- og parkeringstrøbbel i forbindelse med Classic Car Show ved Trondheim spektrum i helga. Beboere på Øya har reagert på det store antallet feilparkeringer, og at bilister har brukt fortauene i mangel av lovlige alternativer.

En beboer som ønsker å være anonym sier at det sto biler i alle smågater, skråninger og på turstier. På et tidspunkt strakk køen seg fra Trondheim spektrum og ut til Elgeseter gate.

SE VIDEO: Fylte Trondheim Spektrum med hundrevis av biler

- Arrangementet var satt opp på kjørelista vår. Patruljebilen vår var der i over to timer på lørdag og skrev gebyrer på alt av ulovlig parkering. De var der igjen i dag, sier Stein Løberg, direktør i Trondheim parkering.

Han sier at det trolig dreier seg om flere titalls bøter.

Dirigerte selv trafikken

- Det sto biler blant annet på fortauene, og vi fikk også en beskjed fra politiet om å dra til stedet.

Han mener det er synd for bilistene som drar til Trondheim spektrum, men ikke finner parkeringsalternativer.

- Det er det som er plagsomt. Når det er fiskerimesse har vi tett samarbeid med arrangøren, der man på forhånd går ut med hvor man kan parkere. Når man ikke finner parkering der, må man til for eksempel sykehuset eller Leütenhaven. Det går an å gjøre et stykke arbeid for å få ut informasjon.

Annonserte om p-plasser

Bjarne Reistad, arrangør av bilmessa Classic Car Show, jobbet søndag kveld med å rydde Trondheim spektrum samt å takke de involverte. Han er fornøyd med arrangementet, og opplyser at det har vært en økning i besøkende fra i fjor.

Om parkeringsproblemene sier han at de hadde dirigering av trafikken ved rundkjøringa ved St. Olavs Hospital.

- Da det ble fullt på parkeringsplassen, varslet vi de ved rundkjøringa slik at de fikk geleidet folk vekk fra Øya. På den måten begrenset vi trafikken. Vi var også i kontakt med Trondheim parkering om å få bruke Finalebanen, men det fikk vi ikke tillatelse til, sier Reistad.

I forkant av arrangementet opplyste Classic Car Show om parkeringsalternativene i annonser og i media.

Forstår beboerne

- Vi har oppfordret folk til å benytte Leütenhaven, Finalebanen, St. Olavs Hospital og Sandgata. Alle alternativene er i gangavstand til Trondheim Spektrum.

Reistad sier at han har forståelse for at beboerne på Øya blir oppgitt over de mange feilparkeringene. Samtidig sier han at arrangørene har gjort det de skulle med tanke på opplysning om parkering.

- Vi er avhengige av å bruke de lokalene som er store nok. Drar man på Rosenborg-kamp og parkerer ulovlig, kan man ikke klage til Rosenborg når man får bot.

Trondheim parkering skrev ut flere titalls bøter til bilistene som ikke fant lovlige alternativer. 

Trondheim parkering skrev ut flere titalls bøter til bilistene som ikke fant lovlige alternativer. 

Plener, fortau og turstier ble brukt som parkeringsplasser. 

Plener, fortau og turstier ble brukt som parkeringsplasser. 

På forsiden nå