- Deres kongelige skaptrøndere

- Deres kongelige skaptrøndere, sa ordfører Rita Ottervik til de kongelige. Det viste kronprins Haakon at han er - bare se på hans bassekunster.
Bassekamp: Kronprins Håkon, prins Sverre Magnus, prinsesse Ingrid Alexandra og Maud Angelica Behn fikk prøve seg på den erketrønderske sporten basse i Ravnkloa. De spiller her mot gutter fra Strindheim fotball. Kronprisen viste seg som en habil bassespiller. Se tigerspranget hans i denne bildeserien. 

Bassekamp: Kronprins Håkon, prins Sverre Magnus, prinsesse Ingrid Alexandra og Maud Angelica Behn fikk prøve seg på den erketrønderske sporten basse i Ravnkloa. De spiller her mot gutter fra Strindheim fotball. Kronprisen viste seg som en habil bassespiller. Se tigerspranget hans i denne bildeserien. 

 
 
 
En ekte basseprins: Kronprins Haakon viser her god basseteknikk med pannebrasken. 

En ekte basseprins: Kronprins Haakon viser her god basseteknikk med pannebrasken. 

 
 
 
 
 

Saken oppdateres.

Like etter klokken 10.00 torsdag formiddag gikk de kongelige i land i Ravnkloa. De ble møtt av blant annet ordfører Rita Ottervik, som ikke lenge etter inntok scenen og gratulerte kongeparet så mye med dagen.

- I dag feirer vi at det er 25 år siden dere ble signet til konge og dronning. Det er nok en stor dag for dere, og det er en stor dag for oss. Vi setter umåtelig stor pris på at dere er her, sa Ottervik.

LES OGSÅ (pluss): Se de fantastiske bildene fra signingen i Trondheim

Viste seg som en real skaptrønder

Hun gjorde mot slutten av talen et poeng av kong Haralds tidligere utsagt om at han er skaptrønder, og slo til med følgende melding til de kongelige:

- I Trondheim er vi stolte av kongefamilien vår, og vi er glade for og stolte av at dere setter pris på byen vår. Kong Harald har sagt at han er skaptrønder og jeg mistenker at det kan være flere familiemedlemmer i det skapet. Så jeg drister meg til å si: Deres kongelige skaptrøndere, håper dere får en fin dag her i signingsbyen, fortsatte ordføreren.

Og fint fikk kongefamilien det i Ravnkloa - hvor særlig én av dem levde opp til ryktet som nettopp skaptrønder: Kronprins Haakon.

Som en del av programmet fikk han og resten av de kongelige en innføring i den erketrønderske sporten basse fra basseentusiast Dag Brænd utenfor Fiskhallen. Kronprinsen må ha tatt reglene kjapt. Da han inntok rutene sammen med prins Sverre Magnus, prinsesse Ingrid Alexandra og Maud Angelica Behn, tok han nemlig et realt tigersprang for å heade bassen som kom fra en av Strindheim-guttene han spilte mot.

Her kan du se video av tigerspranget

LES OGSÅ: Slik blir folkefesten i Trondheim

LES OGSÅ: Er dette det morsomste bildet fra signingen for 25 år siden?

- Verdens minst høytidelige sport

- Kronprinsen hadde bra ferdigheter. Han sa også at vi var gode, sier Trym Hågensen (14), som spiller på Strindheim fotball gutter 16.

Han var en av de ni lagkompisene som fikk bryne seg mot de kongelige, som var ukjent med basse fra før.

- Kongen hadde aldri hørt om sporten før. Jeg presenterte basse som en godt bevart byshemmelighet, som vi vil ha for oss selv. Jeg prøvde å forklare dem reglene, men det er mye å få med seg på bare tre minutter. Det var kjempebra at kronprinsen turde å bli med. Det er jo verdens minst høytidelige sport, sier Brænd.

Onsdag uttalte han til Adresseavisen: - Har jeg flaks får jeg sparke kongen på leggen.

Det fikk han imidlertid ikke anledning til, kongen ble stående som tilskuer.

- Men det var kanskje lite greit. Det var så mange sikkerhetsvakter her, ler Brænd.

Kunstvegg av barnetegninger

Ni barnehager i Trondheim ble av kommunen bedt om å tegne noe de forbinder med kongefamilien før signingsjubileet, og det strømmet på med tegninger som ble utstilt for de kongelige i Ravnkloa torsdag. I tillegg til å få tegningene sine på vegger, fikk alle barna som sendte inn bidrag spesielle plasser - tett på de kongelige - under arrangementet i Ravnkloa.

Fra Lade barnehager avdeling Grønlia var blant annet Iris Kvamme Hagen (6), Ella Raanes (6) og Nora Muhle (5) på plass - for anledningen pyntet med kroner.

- Sa kongen noe til dere da han gikk forbi?

- Nei, han var helt stille, sier jentene som stolt viser frem kunsten sin til Adresseavisen: Fine tegninger av kroner og dronning Sonja.

- Det er veldig artig å bli invitert på dette. Vi er her med 22 fra barnehagen, sier Janne Kristin Ytri, fagarbeider ved Lade barnehager.

Utstilling: Fra Lade barnehager avdeling Grønlia var blant annet (f.h.) Iris Kvamme Hagen (6), Ella Raanes (6) og Nora Muhle (5) på plass - for anledningen - pyntet med kroner. De står her foran kunsten de har laget til kongeparet. 

Utstilling: Fra Lade barnehager avdeling Grønlia var blant annet (f.h.) Iris Kvamme Hagen (6), Ella Raanes (6) og Nora Muhle (5) på plass - for anledningen - pyntet med kroner. De står her foran kunsten de har laget til kongeparet. 

Ravnkloa: Her ankommer kongen Ravnkloa torsdag formiddag. Ordfører Rita Ottervik tok i mot de kongelige, og holdt senere tale til kongefamilien med følgende punchline:
- Jeg drister meg til å si: Deres kongelige skaptrøndere. 

Ravnkloa: Her ankommer kongen Ravnkloa torsdag formiddag. Ordfører Rita Ottervik tok i mot de kongelige, og holdt senere tale til kongefamilien med følgende punchline: - Jeg drister meg til å si: Deres kongelige skaptrøndere. 

Barnekunst: Kronprins Haakon ser her på kunsten barnehagebarn i Trondheim har laget i anledning signingsjubileet. 

Barnekunst: Kronprins Haakon ser her på kunsten barnehagebarn i Trondheim har laget i anledning signingsjubileet. 

Folkefest: Det var mye folk og god stemning i Ravnkloa torsdag. Her er kong Harald og kronprinsesse Mette-Marit blandt alle flaggene. 

Folkefest: Det var mye folk og god stemning i Ravnkloa torsdag. Her er kong Harald og kronprinsesse Mette-Marit blandt alle flaggene. 

På forsiden nå