Frp vil «legge ned» Svartlamoen

Frp vil at kommunen enten skal selge eiendommene eller leie de ut til markedspris. De vil også avvikle Svartlamoen boligstiftelse i dagens form.

ønsker endring: - I dag vi subsidierer vi husleie til mennesker som ikke har fastslått et behov for økonomisk bistand. Vi har nok av andre folk som trenger det, men som ikke tilbys boliger, sier Elin Marie Andreassen (Frp). 

Saken oppdateres.

Elin Marie Andreassen (Frp) fremmet tirsdag et forslag i formannskapet, som i praksis kan bety nedlegging av Svartlamoen.

- Jeg er tilhenger av at folk skal få leve som de ønsker, men det skal ikke skje på kommunens regning. Det er ikke en kommunal oppgave å betale for alternative områder i byen, sier Andreassen.

- Beboerne kan gjerne kjøpe

I forslaget tar Frp til orde for å fastsette husleiene til markedspris og å avvikle Svartlamoen boligstiftelse i sin nåværende form. De ønsker også at det skal legges frem en sak om mulig salg av kommunens eiendommer.

- Betyr ikke dette i praksis nedleggelse av hele Svartlamoen?

- Det behøver ikke å bety det. Kanskje det fortsatt kan være utleie, men da til markedspris. Eller så kan det gjerne være de som bor der i dag, som kjøper eiendommene, sier Andreassen.

Les portrettet: Kødder kommunen med Svartlamoen, lover Harald Nissen bråk

- Nok andre folk som trenger bolig

- I dag vi subsidierer vi husleie til mennesker som ikke har fastslått et behov for økonomisk bistand. Vi har nok av folk som trenger det, men som ikke tilbys boliger fordi vi ikke har nok, sier Andreassen.

Hun er uenig i rådmannens forslag, som skulle behandles tirsdag. Rådmannen ønsker strengere kontroll med økonomien samt høyere leie dersom kommunen skal gå inn og finansiere vedlikehold. Saken er utsatt til over sommeren etter innspill fra SV.

- Ting kan ikke fortsette som i dag. De som bor der, er individer på lik linje med andre. Det er spennende og alternativt, men det er ikke en kommunal oppgave å finansiere det, sier Andreassen.

Les også: Svartlamoen skal legges under lupen

- Frp er i utakt med folk flest

Kathrine E. Standal i Svartlamoen boligstiftelse, skriver i en sms til Adresseavisen:

«Det eneste jeg har å si om Frp sine forslag, er følgende: Til å være et parti som hevder at de er for vanlige folk sin valgfrihet, så viser de med dette forslaget at det på boligmarkedet i Trondheim kun skal være valgfrihet for dem som har penger til kjøpe seg noe. For øvrig er det ikke så relevant å kommentere Frp sitt forslag fordi de i denne saken er i politisk utakt med folk flest og de andre partiene i Trondheim.»

Les også: Rådmannen synes det er for billig å bo på Svartlamoen

Les kommentaren: Man vil aldri finne olje på Svartlamoen

Alternativ bydel: Innbyggerne på Svartlamoen må regne med høyere leiepriser, hvis rådmannen får det som han vil. 

Alternativ bydel: Innbyggerne på Svartlamoen må regne med høyere leiepriser, hvis rådmannen får det som han vil. 

På forsiden nå