Adresseavisen skrev tirsdag om Gråkallen vinterparks søknad om å få dispensasjon fra kravet bystyret tidligere har vedtatt som pålegger vinterparken å betale for bygging av gang- og sykkelvei mellom Ferista og Skistua.

60 millioner kroner

Aps Sissel Trønsdal, Høyres Ingrid Skjøtskift og Frps Elin Marie Andreassen var mandag klare til å gi en slik dispensasjon. Men da bygningsrådet satte sitt møte tirsdag morgen, fremmet Krf et nytt forslag på vegne av KrF, Ap, MDG, SV, V og Sp. Forslaget går ut på å sende saken tilbake til bystyret for endelig avgjørelse. Argumentet er at det i denne saken er snakk om så store summer at formannskapet ikke kan avgjøre dette. Byggingen av gang- og sykkelvei er kostnadberegnet til 60 millioner kroner.

LES OGSÅ (LEDER): Ikke vinterpark for enhver pris

Ingen føringer

Høyre fremmet et forslag der bygningsrådet sier klart fra at kravet om å la vinterparken betale er urimelig, og bør endres. Forslaget la opp til at rådmannen kommer tilbake med en sak for bystyret som endrer dette kravet. Høyres forslag tar med andre ord stilling til saken, og legger en føring for rådmannens saksutredning til bystyret. Men dette vil ikke Ap stemme for i bygningsrådet, til tross for at kommunalråd Sissel Trønsdal mandag mente at en slik dispensasjon burde innvilges.

Feil å ta stilling

- Det blir prinsipielt feil av bygingsrådet å ta stilling til denne saken siden et enstemmig bystyre har bestemt at de skal betale for gang- og sykkelveien. For oss i KrF er det helt uaktuelt å støtte et forslag fra Høyre om å gi dispensasjon fra kravet. Det eneste riktige blir å la bystyret behandle spørsmålet på nytt, sa Espen Agøy Hegge i bygningsrådet.

- Høyre og Frp ønsker å ta stilling til saken nå. Dette kravet er helt urimelig. Vi snakker om et lite anlegg som skal investere for 60 millioner kroner. Å legge på dem et krav som dobler investeringene blir helt urimelig. Jeg kan vanskelig se for meg at bystyret var klar over konsekvensene da de vedtok at vinterparken skulle betale, sa Ingrid Skjøtskift.

- Dette er et godt prosjekt. Anlegget skal plasseres i en et snøsikkert område, og være et godt tilbud i den store folkehelsesatsingen i Trondheim, sa Høyres kommunalråd.

Ny runde

Fellesforslaget fra KrF, Ap, MDG, SV, V og Sp ble vedtatt med ni stemmer. Det betyr at byutviklingskomiteen nå skal innstille overfor bystyret på om kravet om å la vinterparken betale for gang- og sykkelveien skal opprettholdes eller ikke. Spørsmålet vil komme opp i bystyret i august. Selv om Ap tidligere har uttalt at de vil gjøre om på kravet om at vinterparken må betale, betyr vedtaket at det nå blir en ny politisk runde om denne saken.

Styreleder i Gråkallen vinterpark, Dag Herrem, sier utsettelsen ikke vil ha betydning for planene deres.

- Forutsatt at det kommer en avgjørelse i august, så skal vi følge tempoplanen vår, sier Herrem.