- Jeg får ikke subsidiert min husleie

Svartlamoen-beboer Kjersti Bjørnevik (27) reagerer på Frps forslag.

Vedlikeholder selv: Gregusgate 9a med pågående restaureringsarbeid av yttervegg. - Nå skrapes det maling og plank som har råtnet, blir byttet ut, forteller Svartlamoen-beboer Kjersti Bjørnevik.   Foto: privat

Saken oppdateres.

Bjørnevik er en del av beboerforeningen på Svartlamoen og sitter i styret for boligstiftelsen. Hun reagerer kraftig på Frps forslag for Svartlamoens fremtid.

«I dag vi subsidierer vi husleie til mennesker som ikke har fastslått et behov for økonomisk bistand. Vi har nok av folk som trenger det, men som ikke tilbys boliger fordi vi ikke har nok,» sa Frps Elin Marie Andreassen til Adresseavisen tirsdag.

Partiet foreslår å øke leieprisene på Svartlamoen til markedsverdi eller selge eiendommen.

Les kronikken: Hva skjer egentlig på Svartlamoen?

- Ikke et tapsprosjekt

- Jeg får ikke subsidiert min husleie. Jeg gjør kjempemasse dugnadsarbeid og er med på å ivareta denne bydelen. Om noe, så er det i slik at vi jobber gratis for Trondheim kommune. Vi legger ned mye ressurser i skånsomt å restaurere bygningene. Jeg synes det er feil å sette Svartlamoen-folk opp mot folk som har behov for å leie en kommunal bolig. Her generer vi masse erfaring og kunnskap som har overføringsverdi for kommunen. Dette er ikke et tapsprosjekt, men noe man kan være stolt av, sier Bjørnevik.

Hun har bodd i den alternative bydelen i fire-fem år, og sier hun har brukt av egne penger til å ordne ting på huset mens hun har levd med studentøkonomi.

- Det er kanskje billig leie, men vi bruker av egne penger for å pusse opp. Og det er vi veldig gode på, sier hun.

- Men evalueringsrapporten mener det har vært for lite oppgradering?

- Det er vi ikke enige i, men vi kunne kanskje vært flinkere på å dokumentere, sier Bjørnevik.

Les kommentaren: Man vil aldri finne olje på Svartlamoen

- Kan øke husleien noe

- Hva tenker du om rådmannens forslag, som også innebærer høyere husleie og bedre kontroll med økonomien?

- Jeg personlig mener det godt kan hende at husleien kan øke litt. Men å øke den til markedsverdi, bryter med det vi holder på med her. Vi jobber med å vise at man kan bo med lavere standard, og bruke av egen tid og lommebok, sier hun.

Hun mener Frps reaksjon på evalueringen er merkelig.

- Evalueringen viser at vi har fått til masse bra, vårt prosjekt er en suksesshistorie i internasjonal sammenheng, og da er det helt merkelig å begynne å snakke om så drastiske tiltak. Vi er mer fornøyd med rådmannens forslag om å vurdere å gi oss lengre kontraktsperioder. Vi ønsker ikke mer penger, men vi vil ha bedre rammer for å drive det enda bedre, sier Bjørnevik.

Les portrettet: Kødder kommunen med Svartlamoen, lover Harald Nissen bråk

På forsiden nå